lroc_color_poles_1k
Utrip mesta · destinacija

Če želite svoj film ali videoigro postaviti na Luno, je težko dobiti kvalitetne posnetke in natančne topografske podatke našega naravnega satelita. Toda NASA je pravkar delila uporaben in čudovit nov nabor podatkov samo za ustvarjalce.

NASA je za javno uporabo objavila natančno 3D-vizualizacijo Lunine površine. Tako imenovana CGI Moon Kit, je sestavljena iz podatkov Nasinega luninega izvidniškega satelita, ki že več kot 10 let kroži okoli Lune in zajema topografske podatke. Umetniki in oblikovalci bodo lahko uporabili ta medij ne glede na to, ali gre za animacije, video igre ali druge oblike umetnosti.

Satelit, ki je zajemal podatke, je opremljen s kamero, ki deluje kot optični bralnik in gradi sliko po vrstah. Ima tudi laserski višinomer, ki uporablja laserske impulze za zaznavanje lunine površine. CGI Moon Kit vsebuje različne vrste podatkov in slik, ki topografijo prikazuje po barvah, da bodo umetniki lahko te podatke uporabili za ustvarjanje natančne površine Lune skupaj z vsemi njenimi kraterji, planotami in vrhovi. Brezplačen prenos je na Nasini spletni strani.


Garden_village_FOTO_MALA_(54)23 Krompirjeve počitnice 2019: 5 romantičnih eko oddihov v Sloveniji cover-kam-na-izlet Kam na perfekten enodnevni izlet z otroci! shutterstock_332147951 Krompirjeve počitnice 2019: 5 odličnih destinacij za vse, ki imate omejen budget shutterstock_1384104731 Po mnenju raziskovalcev je prav to najboljša država za potovanje 2019! ·