becca-tapert-bmOtCRZndE4-unsplash
V zraku · odnosi

“In končno sem se zavedel. Nisem zahteval preveč, le napačno osebo sem prosil.” – Neznani avtor

Če pričakuješ, da ti bo nekdo na sporočilo odgovoril v razumnem roku, ne zahtevaš preveč. Tvoj partner bi te moral smatrati za eno od svojih prednostnih nalog, tudi od daleč. Ne bi smel pozabiti, da obstajaš, takoj ko zapusti skupni prostor. Ne bi se smel spustit v “ghosting” za več dni in pričakovati, da boš ti še vedno skakala od veselja, kot se bosta videla. Za vajin odnos bi se moral truditi tudi v tistih dneh, ko se ne moreta videti osebno. Partner bi moral biti VEDNO dober partner, ne samo začasno in ne samo takrat, ko je dobro razpoložen.

Če pričakuješ, da bosta imela globoke, čustvene pogovore, ne zahtevaš preveč! Vajini pogovori ne bi smeli biti le o zabavi in površinskih stvareh ter polni spogledovanja. Prišli bodo časi, ko bosta morala komunicrati o večjih, bolj zapletenih stvareh. Ne moreta biti zavezana zvezi, ne da bi tu in tam imela tudi kakšen neprijeten pogovor. To je del zveze. Morala bi se počutiti, da se lahko vedno zatečeš k partnerju in on bo tam, da ti prisluhne.

Če pričakuješ, da bo izpolnil tisto, kar ti je obljubil, ne zahtevaš preveč! Tvoj partner bi moral biti dosleden, zanesljiv, zaupanja vreden. Če mu je v navadi, da te vedno razočara, kako boš potem lahko sprejela karkoli kar govori, kot resnico? Neizpolnjena obljuba, da boš jutri boljši partner, je ena stvar. Slediti tej obljubi pa je povsem druga stvar. IN ne pozabi, da dejanja govorijo glasneje kot besede.

Če pričakuješ, da bo ostal tebi in vajini zvezi zvest, ne zahtevaš preveč. Ne bi mu smelo biti pretežko prekiniti s spogledovanjem in strmenjem v druge ljudi, ne bi jim smel slediti. Želeti bi si moral le tebe in samo tebe! Če ti ne more ostat zvest, pač naj ne bo v zvezi. Ne bi te smel zavajati in se norčevati za tvojim hrbtom.

Če pričakuješ, da ti bo pokazal svojo ljubezen, ne zahtevaš preveč. Moral bi izgovoriti tisti dve mali besedi. Moral bi te spomniti, da mu ni vseeno. Da se počutiš ljubljeno, bi moralo biti njegovo poslanstvo. Če se nenehno sprašuješ, ali mu je sploh mar, potem ni pravi zate, saj se ti takšna vprašanja v zdravem razmerju ne bi smela poroditi.

Če pričakuješ, da bo tam zate, ko ga boš potrebovala, ne zahtevaš preveč. On naj bi bil tvoj “soigralec”, kril naj bi ti hrbet. Ne bi smel pobegniti, ko se stvari zapletejo. Ne bi te smel zapustiti in te pustiti, da se sama soočaš s težavami. Tam bi moral biti zate, ne glede na vse.

Nikomur ne dovoli, da te prepriča, da imaš “previsoke standarde”, ko pa je vse, kar išče, močno in stabilno razmerje. Zaslužiš si več kot samo “osnove”. Zaslužiš si zavezan, ljubeč odnos. Zaslužiš si vse, kar si kdaj upala!

Pa ne pozabi, v razmerju sta dva! To, kar ti pričakuješ od svojega moškega, moraš njemu dajati tudi TI!

scott-broome-9n1wmYe5sUQ-unsplash (1) Tako se čuti, ko imaš ob sebi PRAVO osebo! oliver-sjostrom-YlgsRVP8afY-unsplash 9 čudovitih stvari, ki se ti bodo zgodile, če se zaljubiš v svojega najboljšega prijatelja! alex-iby-Z670buN-fAc-unsplash (1) Nikoli ne bi smela ljubiti nekoga, kot si ti! sarandy-westfall-Bm-9oMgj7QM-unsplash Med “spreminjanjem zanj” in med “rasteva skupaj” je ZELO VELIKA razlika! · ·