Ali preživljaš preveč časa s svojim partnerjem?
V zraku · odnosi

Vse stvari v svojem življenju moramo dozirati v zmerni meri – zdravilo v preveliki dozi postane strup in podobno se lahko zgodi tudi z romantičnim odnosom. Povezanost in kakovostno preživljanje skupnega časa je za razmerje in posameznika zdravo, vendar je treba znati živeti tudi svoje lastno življenje.

Tudi dobrih stvari je lahko preveč – in pravilo zmernost velja tudi v romantičnem odnosu!

To nakazuje, da preživljaš PREVEČ ČASA s partnerjem …

Nisi na tekočem z življenjem svojih prijateljev.

Če se pogosto dogaja, da po več tednih ali mesecih izveš vse pomembne stvari, ki so se zgodile tvojim prijateljem, je to morda znak, da jim posvečaš premalo časa. Je to mogoče zaradi tvojega prevelikega vlaganja v romantično zvezo?

Ne dobivaš več povabil.

Ta znak je včasih težko ozavestiti, ker boli. Mogoče si bila v preteklosti glavna zvezda zabav, zdaj pa ne dobiš več niti povabil. Poskrbi za svojo družbeno mrežo – tudi ta potrebuje svoj čas in hranila.

Tvoj partner ti gre pogosto na živce.

Se s partnerjem ves čas pričkata? Sicer ne gre za nič velikega in pomembnega, samo na živce si gresta. Nekaj časa narazen bo tako za vaju kot vajino zvezo delovalo kot pomirjujoč balzam. Vsaka bližina potrebuje tudi svoje nasprotje. Dajta si prostor, da se začneta pogrešati in ponovno zahrepenita drug po drugemu.

Ne spomniš se, kdaj sta nazadnje bila narazen.

Če se ne spomniš, kdaj sta nazadnje nekaj dni preživela narazen, je čas, da to uresničita. Ljudje smo si različni – imamo različne preference, hobije in potrebe. Posvetita se dejavnostim, ki niso vajina skupna stvar, ter si tako napolnita baterije.

Zmanjkuje vama tem za pogovor.

Udobna tišina je znak zdravega odnosa. Če pa ugotavljata, da vama je dolgčas in se nimata o ničemer za pogovarjati, se morda odpravita raziskovati svet vsak zase – lahko le za dan ali dva. Presenetilo vaju bo, kako dobro bo to dobro delovalo na vajino zvezo.


Ne zavajajta drug drugega: to je očiten znak, da vajino razmerje ne bo trajalo Ne zavajajta drug drugega: to je očiten znak, da vajino razmerje ne bo trajalo Pozabi na žalovanje in jok: to je EDINA stvar, ki jo moraš narediti po razhodu Pozabi na žalovanje in jok: to je EDINA stvar, ki jo moraš narediti po razhodu shutterstock_722102197 Preproste stvari, ki privlačijo nasprotni spol kot magnet taisiia-stupak-610BFRYK31I-unsplash Psihologi pravijo, da obstaja 7 vrst ljubezni: zadnja je najmočnejša, a le redki jo doživijo · · · ·