Nekoč 16-letni deček že 40 let hodi na opustošeni otok, da bi posadil eno drevo .. in danes je ta kraj neprepoznaven.
V zraku · buzz buzz

Največji rečni otok na svetu Majuli bi lahko izginil, če pred 40 leti 16-letni deček Jadav ne bi začel s svojim življenjskim poslanstvom: rešiti otok pred erozijo s sajenjem dreves. Posadil je 550 hektarjev gozda!

Rečni otok Majuli se je v zadnjih 70 letih zmanjšal za več kot polovico, zato so okoljevarstveniki napovedovali, da bo v naslednjih 20 letih popolnoma potopljen. Zaradi nenehne erozije tal je v stalni nevarnosti. Od leta 1991 je bilo zaradi varnostnih razlogov umaknjenih več kot 35 vasi. Indijske oblasti so poskušale ugotoviti, kako rešiti otok, a življenje otoka bi bilo bistveno krajše, če ne bi bilo enega lokalnega okoljskega aktivista in junaka.

Leta 1979 se je 16-letni Jadav Payeng prvič srečal s tem otokom, ko je zagledal veliko število kač, ki zaradi čezmerne vročine in suše umrle. Ta prizor je Jadava spodbudil k življenjskem poslanstvu, da reši Majuli pred erozijo s sajenjem dreves. Neutrudno je vsak dan hodil in še zmeraj hodi na otok in posadi eno drevo, danes znaša je gozda 550 hektarjev, kar je več od osrednjega parka v New Yorku (340 hektarjev).

Gozd, ki ga je Jadav ustvaril z lastnimi rokami, je zdaj dom bengalskih tigrov, indijskega nosoroga in črede slonov, ki otok redno obiščejo vsako leto. Za njegovo junaštvo so slišali povsod po svetu, zato so tudi ustvarili dokumentarni film Forest Man of India.

Tako je videti ‘njegov’ gozd danes.

Galerija slik – Gozdni človek

Otok Majuli je nenehno ogrožen zaradi erozije.Odpri galerijo
5 nejasnih stvari, ki jih počne moški, če si mu všeč. Smešne stvari, ki jih moški počne, ko mu je dekle všeč Ženske, ki so dolgo samske, so na koncu najsrečnejše. Ženske, ki so dolgo samske, so na koncu najsrečnejše 10 primerov spektakularnega urbanega dizajna, ki bi ga moralo imeti vsako mesto. 10 primerov spektakularnega urbanega dizajna, ki bi ga moralo imeti vsako mesto Si želite zagotoviti novo službo? Predlagamo, da prijavo oddate ob točno tem času. Si želite novo službo? Predlagamo, da prijavo oddate ob točno tem času · · ·