Nenavadna obcestna kavarna oblečena v reflektivna ogledala
Utrip mesta · arhitektura

Tradicionalne obcestne kavarne s svetlečimi neonskimi napisi tokrat zamenja dovršen dizajn, ki ga obdajajo reflektivna ogledala. Nenavadna arhitekturna forma je zrasla na zelniku idej japonskega studia Bandesign.

Mesto Gifu na Japonskem še posebej v času cvetenja češenj oblegajo turisti, ki so tam zato, da si ogledajo nenavadno znamenitost. To je obcestna kavarna, projekt studia Bandesign, ki je oblečena v reflektivna ogledala. Svetleča ogledala odsevajo čudovita drevesa ter okoliške stanovanjske stavbe na precej abstrakten način, kar je prav posebna kulisa za številne fotografe. Vrt okrog kavarne je namreč urejen simetrično, kar na fasado iz ogledal riše zanimive odseve. Dodelana pa je tudi njena notranjost, ki stavi na sožitje z naravo ter interierno raznolikost.

Reflektivna ogledala kot fasada kavarne.Odpri galerijo
The Buoyant Plavajoči deskarski raj v Melbournu-floating-docklands-surf-park-melbourne-damian-rogers-designboom-01 The Buoyant: Plavajoči deskarski raj v Melbournu andyscott5 Andy Scott, The Kelpies: konjske glave kot spomenik Škotski Urbana joga v New Yorku. Foto: Jaka Vinšek Urbana joga: Knjiga slovenke Anje Humljan na Kickstarterju S3_8 Ko studio, kjer so snemali Sex Pistols, postane luksuzno stanovanje ·