shutterstock_1021844047
V zraku · odnosi

Mnogi so mnenja, da varajo le tisti, ki imajo nekakšne duševne težave ali pa obliko čustvene nezrelosti. A varajo tudi tisti, ki so v vezah srečni. Zakaj in kje so razlogi?

Največkrat res varajo tisti, ki imajo težave z navezanostjo ali kakšno nerešeno travmo iz otroštva. Varanje tako uporabljajo kot način, da zmanjšajo bolečino. V nekaterih razmerjih je razlog za varanje pomanjkanje intime ali čustvene bližine, in tako oseba išče nekoga, ki bo vsaj za eno noč zapolnil praznino.
Zgodi pa se tudi, da oseba, ki svojega partnerja ljubi, prav tako vara. V tem članku vam želimo pojasniti, zakaj bi lahko ljudje, ki so v odnosu s partnerjem srečni, varali in tako tvegali svoje razmerje ali zakon.

1. Raziskujejo.

Iskanje novega občutka je eden najmočnejših razlogov za varanje. Nekateri ljudje, ki varajo, radi raziskujejo skrite dele sebe. Želijo si raziskati svet, da bi se spet počutili mlade in brezskrbne.

2. Verjamejo, da je prepovedano najslajše.

Včasih se ljudje, ki so srečni v svojih razmerjih, počutijo kot najstniki, ko nekaj skrivajo in varajo. Ljubijo kršenje pravil in se ob “prepovedanem” vzburijo.

3. Obžalujejo zamujene priložnosti in si želijo, da bi lahko za nekaj časa živeli življenje nekoga drugega.

Včasih ljudje, ki varajo, sanjajo o zamujenih priložnostih. Čutijo, da ne morejo v celoti uživati življenja, zato morda izberejo prepovedan seks, da bi tako razumeli, kako bi bilo, če bi lahko izbrali drugače.

4. Radi raziskujejo nova čustva.

Ljudje, ki varajo, ko so zaljubljeni, lahko izkusijo pomanjakanje čustev. Zato varajo, da lahko osvobodijo skrita čustva in tako raziščejo svet.

Ne glede na razloge, zakaj parter vara, je to težko preboleti in za varanje ni izgovora. Zato je še kako pomemben pogovor, ki lahko marsikatero srce reši nepotrebne bolečine.


Zaradi tega te bo zapustila tudi ženska, ki ima zelo, zelo rada Zaradi tega te bo zapustila tudi ženska, ki te ima zelo, zelo rada V praksi se je vse drugače: nora dejstva o seksu, ki jih niste poznali V praksi je vse drugače: nora dejstva o seksu, ki jih niste poznali Zakaj se ne smete obremenjevati, če ste samski na valentinovo? Samski na valentinovo? Pa kaj, s tem se nima smisla obremenjevati! Srečnica je tista, ki ga ima: očitni znaki, da je ob tebi moški tvojega življenja Srečnica je tista, ki ga ima: očitni znaki, da je ob tebi moški tvojega življenja ·