sada
V zraku · buzz buzz

Čeprav so bile na primer banane in pomaranče še za časa naših babic eksotično sadje, pa si naših trgovin in tržnic brez tovrstnega sadja in zelenjave, ki raste na drugem koncu sveta ne gre več predstavljati. Kljub temu so še primerki, ki niso zavili k nam, a še bolj redko kot na te naletimo na sadje in zelenjavo, ki posnema oblike živali, dele telesa in ljudi. Ste že videli limono kot banano, jagodo kot metulja ali jabolko kot sovo?

Prav neverjetno je kakšnih oblik se spomni narava. Pa tu ne mislimo na ”osnovne” linije, ki smo se jih že navadili. Včasih, pod določenimi pogoji, narava namreč odstopi od svojega sloga in izdela kaj izven kalupa. Zato smo na kupu zbrali primere sadje in zelenjava, ki posnema oblike drugih stvari kot so živali, deli telesa in celo ljudje. Slednje je še posebej bizarno, ker jih že sicer radi počlovečimo in jim dodelimo človeške karakteristike.

PREBERITE ŠE: 12 živali kot sadje in zelenjava, ki so ”zrasle” v Photoshopu

Metuljasta jagodaOdpri galerijo
Lace-street-art-2__880 NeSpoon: umetnica, ki urbano okolje odene v čipko iStock_000021542830_Large Trik: Kaj storiti, da modrci brez naramnic ne bodo zlezli ali padli dol? Sport success on sunset background Dobre navade, ki nam bodo vzele 5 minut, a hkrati spremenile naše življenje PicMonkey Collage Grozljivo realistične nenavadne motoristične čelade, ki izgledajo kot obrite glave ljudi ·