THE INFINITY TOWER – NEVIDNI NEBOTIČNIK
Utrip mesta · arhitektura

Gradnja nebotičnikov vedno znova presega meje in predstavlja mogočnost arhitekture. Južna Koreja se je odločila za drugačen pristop. Zgradili bodo »nevidni« nebotičnik na obrobju mesta Seoul.

Pri GDS Architects so si zamislil »neviden plašč« sestavljen iz velikih LED zaslonov, ki bodo projicirali sliko iz ozadja. Za to bodo poskrbele kamere na treh različnih višinah, ki bodo skozi digitalni proces obdelave slike, poskrbele za realen prikaz panorame v 1500 vrstah zaslonov. Možen bo tudi izklop zaslonov oz. prilagajanje svetilnosti, vendar pa bo zaradi posebnega kristalnega stekla obdržal svojo transparentnost. »The Tower Infinity« bo v prvi vrsti namenjen zabavi in preživljanju prostega časa. Tako bodo na voljo tudi vodni park, kinodvorane, restavracije z neverjetnimi razgledi ter dvigala, ki se bodo ustavila na različnih višinah in na posebnih zaslonih prikazale realne poglede na različne svetovne znamenitosti s to višino. Pri 450 metrih višine ne bo dosegel višinskih rekordov, vendar bo imel tretjo najvišjo opazovalno ploščad.

THE INFINITY TOWER – NEVIDNI NEBOTIČNIKOdpri galerijo

Južna Koreja želi s tem projektom povečati turizem in svetu predstaviti svojo tehnologijo. Projekt je podprlo vodilno državno podjetje Korea Land & Housing Corporation.

Neskončno stopnišče Neskončno stopnišče Razgibano pročelje s črkovnimi izrezi in nivojsko raznolikostjo. Cassata – igriva arhitektura cerkev_4 Minimalistični oblikovni biser med cerkvami Piranski dnevi arhitekture Piranski dnevi arhitekture · ·