shutterstock_631907672 (1)
Utrip mesta · kulinarika

Topli poletni večeri v nas vzbudijo željo po okusnih in osvežilnih pijačah. Ne glede na to, ali je pijača alkoholna ali brezalkoholna, se v njej ponavadi skriva kar precej kalorij. Za primerjavo: koktajl margarita ima 530 kalorij, poletna piña colada pa 420 kalorij.

Kakšno pijačo torej izbrati, da se potihem ne nasitimo s sladkorjem in nepotrebnimi kalorijami, a da imamo še vedno pravi občutek poletja?

Limonada z različnimi okusi

Limonada ne le da osveži, ampak je tudi koristna za naše zdravje. Osnovno verzijo, limono in vodo, pa lahko zelo enostavno pripravimo doma. En kozarec takšnega napitka ima 42 kalorij. V zadnjih letih so priljubljene različice iz različnega sadja in tudi limonada s sviko. Ne glede na to, kakšno sadje uporabimo v kombinacijo z vodo, ledom in minimalno količino sladkorja (če res ne gre brez njega), bo pijača osvežilna, prav tako pa je primerna za vse priložnosti.Mojito

Ko se pogovarjamo o poletnih koktajlih, mnogi takoj pomislijo na mojito. Pripravi se z belim rumom, limoninim ali limetinim soko, žlico sladkorja, mineralno vodo in meto. Zaradi tega deluje zelo osvežilno in je idealna zzamnjeva za vse, ki sicer prisegajo na margarito. Poln kozarec mojita, odvisno sicer od količine sladkorja, ima okoli 150 kalorij.

Frosé

Pijača, ki ne samo da ohladi, ampak je tudi zelo fotogenična (beri: instagram-worthy), je vsekakor frosé, ki se najenostavneje opiše kot zamrznjena različica vina rosé. Ta napitek enostavno pripravite iz roséja, leda in malo limoninega soka, en kozarec, brez sladkorja, pa ima manj kot 90 kalorij.

Kozarec temnega vina

Če ste za klasično uživanje v vinu, lahko vedno posežete po običajnem, ohlajenem rdečem vinu. En kozarec kakovostnega črnega vina ima okoli 88 kalorij.

AljazFamilyPack_RGB Palačinke takoj! – odlična izbira za počitnice Pica za zajtrk naj bi bila bolj zdrava kot kosmiči Pica za zajtrk naj bi bila bolj zdrava kot kosmiči sladolent 2018 SladoLent 2019: promenada vrhunske kulinarike coke-mixers-1556821291 Coca-Cola Signature Mixers: 4 odštekani okusi za mešanje koktajlov