shutterstock_128732438
Utrip mesta · zdravje & lepota

Lasje so glavni imperativ vsake ženske in večni izvor inspiracije, a tudi problemov. Da bi vaši lasje bili karseda bujnejši, morate poseči po številnih izdelkih, vendar pomembno vlogo ima tudi umivanje, ker obstaja pravilo, kdaj je pravi čas za to opravilo.

Pravila določajo, da bi morali umivati lase vsak drugi/tretji dan, a to seveda variira od tipa las. Umivanje las je za nekatere ženske nočna mora, saj njihova dlaka zahteva posebno nego. In na to naj bi vplivalo tudi umivanje, ker ni vseeno, kdaj to počnete.

Morda o tem niste razmišljali, a zdaj je pravi čas, da se vprašate, kakšni so vaši lasje zjutraj potem, ko ste jih umili predhodno noč. Opazili boste, da so ti, preden se odpravite na spanje, mastnejši, kljub temu da ste jih umili. Gre za to, da se zaradi pritiskanja las na vzglavnik ti ne morejo sami posušiti in naravno ustvariti volumna, zato se zjutraj zbudite z lasmi, ‘ki ne kažejo znakov življenja’.

Rezultat bo drugačen, če svoje lase umijete v jutranjem ali popoldanem času. Lasišče bo dihalo, vsak las se bo naravno razporedil in imel dovolj časa, da se temeljito posuši.

Hiter življenjski tempo nam onemogoča, da bi vedno sledili pravilom, zato ni nenavadno, da se bo tu in tam zgodilo, da lase umijete v večernih urah. Takrat le bodite pozorne na to, da jih ne naslanjajte na vzglavnik vsaj uro po pranju in jih dobro posušite s fenom.

PR2 (3) (1) Ste v formi za nove izzive? 7 napak, ki jih delaš pri uporabi suhega šampona. 7 napak, ki jih delaš pri uporabi suhega šampona Bi morali prej opraviti trening z utežmi ali kardio vadbo? Bi morali prej opraviti trening z utežmi ali kardio vadbo? 5 trikov, kako ogreti mrzle noge in roke 5 trikov, kako ogreti mrzle noge in roke ·