Zapetni dron Nixie
V zraku · tehnologija · gadgeti

Nixie je inovativen zapestni dron s kamero, ki se k lastniku vrne kot bumerang in se ga nosi kot ročno uro. Zapestja se oklene kot ročna ura, ko pa ga želimo uporabljati, ga z eno potezo snamemo, aktiviramo s kretnjo in spustimo v zrak, ta pa se, potem ko opravi svoje delo – torej poslika ali posname želeno – nezgrešljivo vrne k lastniku v dlan.

Nixie je zapestni dron s kamero, ki se nosi kot ročna ura in se vrne k lastniku kot bumerang. Gre za 45-gramsko žepno kamero v obliki brezpilotnega letalnika s štirimi kraki, ki ga podobno kot ročno uro pričvrstimo na zapestje.

Kot leti čas, leti tudi ta kamera, ki lahko fotografira in snema posnetke z visoko ločljivostjo (1080p). Je izredno preprost za uporabo, vse, kar morate storiti, je, da Nixieja z eno potezo snamete z zapestja, ki se ga oprijema s štirimi členki, ga z nagibom roke aktivirate in že poleti. Ko zapestni dron opravi svoje delo, se vrne k lastniku kot na odpoklic lepo vzgojen pes.

PREBERITE ŠE: Vidius: najmanjši dron s kamero na svetu

Ekipa s Christophom Kohstallom na čelu je Nixieja kot študijo predstavila že leta 2014 in za dron dobila nagrado na Intelovem izzivu ”Make it wearable” (Naj postane nosljivo), pred časom so delujoč ”futuristični bumerang s kamero”, kot mu tudi pravijo, uspešno testirali pred očmi javnosti, kmalu pa naj bi se ga dalo tudi že kupiti.

Zapestni dron s kamero Nixie:

Nixie – mini leteča kameraOdpri galerijo

Pokemon GO dodatki Pripomočki, ki so nastali samo zaradi mobilne igre Pokemon GO Najboljši prenosni bluetooth zvočniki za na plažo 2016 Najboljši prenosni zvočniki Bluetooth za na plažo Inovativna slovenska sponka Secura Secura – razbremenite težo fotoaparata s slovensko inovacijo Zungle - modna sončna očala, ki so tudi slušalke Zungle: modna sončna očala s slušalkami ·