Nixie – zapestni dron s kamero, ki se vrne kot bumerang

Zapetni dron Nixie

Nixie je inovativen zapestni dron s kamero, ki se k lastniku vrne kot bumerang in se ga nosi kot ročno uro. Zapestja se oklene kot ročna ura, ko pa ga želimo uporabljati, ga z eno potezo snamemo, aktiviramo s kretnjo in spustimo v zrak, ta pa se, potem ko opravi svoje delo – torej poslika ali posname želeno – nezgrešljivo vrne k lastniku v dlan.

Nixie je zapestni dron s kamero, ki se nosi kot ročna ura in se vrne k lastniku kot bumerang. Gre za 45-gramsko žepno kamero v obliki brezpilotnega letalnika s štirimi kraki, ki ga podobno kot ročno uro pričvrstimo na zapestje.

Kot leti čas, leti tudi ta kamera, ki lahko fotografira in snema posnetke z visoko ločljivostjo (1080p). Je izredno preprost za uporabo, vse, kar morate storiti, je, da Nixieja z eno potezo snamete z zapestja, ki se ga oprijema s štirimi členki, ga z nagibom roke aktivirate in že poleti. Ko zapestni dron opravi svoje delo, se vrne k lastniku kot na odpoklic lepo vzgojen pes.

PREBERITE ŠE: Vidius: najmanjši dron s kamero na svetu


Ekipa s Christophom Kohstallom na čelu je Nixieja kot študijo predstavila že leta 2014 in za dron dobila nagrado na Intelovem izzivu ”Make it wearable” (Naj postane nosljivo), pred časom so delujoč ”futuristični bumerang s kamero”, kot mu tudi pravijo, uspešno testirali pred očmi javnosti, kmalu pa naj bi se ga dalo tudi že kupiti.

Zapestni dron s kamero Nixie:

Dodatne Informacije

Več informacij:
flynixie.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Lumi glasbena tipkovnica: na enostaven način do osnovnega glasbenega znanja