Innza- Inntel hotels Zaandam / Hugo Thomassen
Utrip mesta · arhitektura

Na obrobju Amsterdama se skriva hotel z edinstvenim videzom, ki združuje tradicionalno nizozemsko arhitekturo z igrivim humorjem. Struktura Inntel Hotela je namreč sestavljena iz skoraj 70 barvitih hišk, kar ustvarja osupljivo slikovito pročelje.

Nahajajoč se neposredno pred železniško postajo v mestecu Zaandam, ki je iz središča Amsterdama oddaljeno 12 minut, se Inntel Hotel s tradicijo poigrava na prav poseben način. Njegovo pročelje združuje kar pet tipov nizozemskih hišk, od delavskih koč do mestnih rezidenc, v štirih odtenkih zelene, značilnih za tamkajšnjo Zaan regijo. Znotraj te nenavadne arhitekturne zloženke izstopa modri vogal, kot navdihujoča referenca na slikarsko mojstrovino z naslovom Modra hiša v Zaandamu, francoskega umetnika Claude Monneta.

Vizualno nadvse privlačen hotel tako s stažem 4 zvezdic ponuja kar 160 sob in suitov ter wellness klub z bazenom. S tem združuje nizozemsko arhitekturno dediščino z modernim udobjem.

Igrivo arhitekturo Inntel Hotela si lahko pobližje ogledate v spodnji galeriji:

Odpri galerijo
IMG_5758 Hypercubus – mikro mobilna hotelska soba z izvirno arhitekuro 1 Sodobna vila Terramar na Ibizi s pogledom na morje podzemlje_cover 6 domiselnih preureditev podzemnih prostorov po svetu 25hours-hotel-bikini-berlin-01-960x640 Urbana divjina – dizajn hotela Bikini Berlin · ·