fbpx

Nizozemska slikovitost Inntel Hotela v Zaandamu

Na obrobju Amsterdama se skriva hotel z edinstvenim videzom, ki združuje tradicionalno nizozemsko arhitekturo z igrivim humorjem. Struktura Inntel Hotela je namreč sestavljena iz skoraj 70 barvitih hišk, kar ustvarja osupljivo slikovito pročelje.

Nahajajoč se neposredno pred železniško postajo v mestecu Zaandam, ki je iz središča Amsterdama oddaljeno 12 minut, se Inntel Hotel s tradicijo poigrava na prav poseben način. Njegovo pročelje združuje kar pet tipov nizozemskih hišk, od delavskih koč do mestnih rezidenc, v štirih odtenkih zelene, značilnih za tamkajšnjo Zaan regijo. Znotraj te nenavadne arhitekturne zloženke izstopa modri vogal, kot navdihujoča referenca na slikarsko mojstrovino z naslovom Modra hiša v Zaandamu, francoskega umetnika Claude Monneta.

Vizualno nadvse privlačen hotel tako s stažem 4 zvezdic ponuja kar 160 sob in suitov ter wellness klub z bazenom. S tem združuje nizozemsko arhitekturno dediščino z modernim udobjem.

Igrivo arhitekturo Inntel Hotela si lahko pobližje ogledate v spodnji galeriji:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!