Nobe 100
Utrip mesta · mobilno

Nobe 100 je trikolesno lahko električno vozilo, katerega dizajn so navdihnile avtomobilske oldtajmerske ikone. Ta stilski električni avtomobil se proizvaja v Estoniji, narejen pa je z mislijo na nadgrajevanje in recikliranje.

Nobe 100 predstavlja alternativo današnjim avtomobilom, ki začnejo izgubljati vrednost takoj po prodaji, to pa naj bi dosegli s trajnostnim razvojem, okolju prijaznimi materiali in reciklažo. Retro videz avtomobila zaznamo v trenutku, ko si ogledamo njegov zašiljeni zadnji konec, belo obarvane pnevmatike in volan, ki ga nismo videli vse od takrat, ko so bili današnji starodobniki še rosno mladi. V notranjosti je dovolj prostora za dva potnika spredaj in enega zadaj. Pred voznikom boste našli le dva instrumenta. Prvi prikazuje hitrost do 110 km/h in preostanek električne energije, drugi pa je pravzaprav le velika klasična ura.

In če vam to še ni dovolj retro, se še spomnite ročic za spuščanje in dviganje avtomobilskih stekel? Te se ponovno znašle v Nobu in tako bomo lahko spet vrteli oziroma ‘polavtomatsko’ odpirali in zapirali okna. Nobe 100 potrebuje okoli 2 uri, da je njegova baterija napolnjena do maksimuma, kar zadostuje za 220 prevoženih kilometrov. Nobe 100 je moderen klasik, ki s svojo pojavo vsekakor osupne in obrača glave.

Galerija slik: Nobe 100

Nobe 100Odpri galerijo
Opel-Combo-Life-00 Opel Combo Life: družinski prijatelj bo kmalu na voljo slovenskim kupcem History Supreme Top 10: jahte za to poletje, ki bodo v tebi prebudile pravega hedonista maxresdefault Vanmoof S2 in X2: električno kolo, o katerem lahko le sanjaš Nissan ProPILOT Nissan ProPILOT: tudi Nissan na poti proti avtonomni vožnji · · · ·