BMW X5 M in BMW X6 M
Utrip mesta · mobilno

Ponudba BMW M vozil se je povečala za dva nova modela, BMW X5 M in BMW X6 M, ki sta osnovana na aktualnem modelu X5 in modelu X6. Oba sta dobila oznako M, prav tako pa sta oba na voljo v M Competition različici. Sta še bolj strupena in imata še večji potencial navduševanja.

Nova BMW X5 M in BMW X6 M sta najaktualnejša SUV in križanec v prestižnem oddelku BMW M. Premoreta več luksuza, več športnega stila, več tehnologije in seveda več konjskih moči. Oba športna modela poganja 4,4-litrski V 8-valjnik s krepkimi 600 konjskimi močmi in 750 Nm navora. Še močnejšo M Competition različico poganja isti motor, ki pa je navit na kar 625 konjskih moči. V primerjavi s predhodno generacijo se je moč povečala za 25 oziroma 50 konjskih moči. Pospeševanje od 0 do 100 km/h traja pri različici M 3,9 sekunde, pri M Competition pa 3,8 sekunde. Notranjost in zunanjost je dobila dodatke M, s tem pa sta oba modela postala še agresivnejša na pogled.

Hitrost najnovejših modelov M je elektronsko omejena na 250 km/h, če pa se odločite za M Driver paket, se bo omejena hitrost dvignila na 285 km/h. Pri tem bodo kupci deležni povabila v šolo vožnje BMW Performance Center Driving Schools, kjer se bodo naučili nadzorovati hitrost in krotiti živahnih 600 in še nekaj konjev.

Galerija: BMW X5 M in BMW X6 M

BMW X5 M in BMW X6 MOdpri galerijo
AMG GT 4-door 63s Mercedes Star Experience: v družbi eksotike 2020_zero-dsr-bf_lifestyle_10 Zero DSR Black Forest Edition: najzmogljivejši električni enduro motor na svetu Nissan IMk Nissan IMk: kompaktnež za prihodnost SEAT COVER Nakup novega avtomobila – kako ga financirati? · · · ·