Novi Audi A7 Sportback (2019)
Utrip mesta · mobilno

Novi Audi A7 Sportback (2019) je ravno tako presunljiv, kot je bil pred 7 leti, ko je bil prvič predstavljen svetovni javnosti. Mnogo komponent si deli z modelom A8, a je kljub temu ohranil svoj športni značaj.

Prednji del novega Audija A7 Sportback ima nižji in širši “gril”, kar poudarja njegovo športno agresijo. Več linij se čez pokrov motorja razteza do širokih kolotekov, njegova streha pa je kot neprekinjena krivulja, ki jo ustavi šele pomični zadnji spojler. Ta se avtomatsko izvleče pri hitrosti, višji od 120 km/h. Pod njim se skriva prtljažni prostor v velikosti 535 litrov. Na zadnjem delu ne moremo mimo podolgovate luči, ki se vije čez celo širino avtomobila in je narejena iz 13 posameznih trakov LED-luči.

Veliko liniji je moč opaziti tudi v notranjosti novega A7. Ta je prostorna, svetla in zračna. Je zelo podobna tisti v modelu A8, kar je vsekakor kompliment in plus točka za novinca. Potniki na zadnjih sedežih imajo zdaj več prostora, čeprav je celotna dolžina avtomobila nekoliko manjša in je zdaj skoraj 5 metrov. Merilniki so digitalni in jih prikazuje 12,3-palčni zaslon, prav tak kot je v vseh novejših Audijevih modelih. Iz modela A8 je bil prenesen tudi MMI, sistem za upravljanje z navigacijo, zabavnimi, radijskimi in drugimi vsebinami.

PREBERITE ŠE: AUDI A8: MEGA LIMUZINA, KI MASIRA STOPALA IN VOZI SAMA

Novi Audi A7 Sportback ima karoserijo v celoti izdelano iz aluminija in tako imenovani centralni računalnik zFAS. Ta pobira podatke od petih radarjev, petih kamer, 12 ultrasoničnih senzorjev in celo laserskega bralnika. Zaradi vse te tehnologije ima voznik na voljo kar 39 varnostnih sistemov, za katere povprečni uporabniki niti ne vedo, da nas iz ozadja pridno čuvajo in nam pomagajo. Ob predstavitvi ima A7 na voljo 3-litrski 6-valjni TFSI motor z novo oznako 55 TFSI. Bencinski motor ima 335 konjskih moči in 500 Nm navora. Novi A7 bo še dalje uporabljal 7-stopenjski avtomatski menjalnik z dvojno sklopko. Od 0 do 100 km/h potrebuje 5,3 sekunde, njegova končna hitrost pa se ustavi pri 250 km/h. Pozneje se bodo motorju 55 TFSI pridružili še 4- in 6-valjni motorji v bencinskih in dizelskih različicah. Uporabljal bo tudi hibridni 48v sistem, kot ga ima Audi A8. Audi A7 Sportback bo na voljo od februarja dalje, s ceno 67.800 evrov za model A7 55 TFSI Quattro.

Galerija slik: Novi Audi A7 Sportback (2019)

Novi Audi A7 Sportback (2019)Odpri galerijo
1000-500-citymagazine-cover Yamaha MOTOROiD: motorno kolo, kot ga še niste videli 1000-500-citymagazine-cover Toyota TJ Cruiser Concept: kombi in SUV v enem Vespa Chopper Kakšna bi bila legendarna Vespa, če bi lahko bila katerikoli motor? Aston Martin BD11 Volante Aston Martin BD11 Volante: nared bo ravno ob pravem času · · ·