fbpx

Robotski poštar PostBOT: poštarjev najboljši prijatelj?

Se počasi zaključuje veselje psov, ki radi nalajajo vaškega poštarja? Komu bodo naše babice zdaj lahko malo potarnale? No, ne bodimo preveč dramatični. Radi bi vam namreč predstavili PostBOT-a, prvega robotskega poštarja, ki bo, če bo opravil teste, v družbi poštarja tovoril vso pošto. Pa še imun bo na pasje lajanje.

Nemška pošta Deutche Post je izbrala mesto v Nemčiji, ‘pametno mesto’ Bad Hersfeld, kjer bo PostBOT dobil prvo priložnost, da se izkaže. Zanj so se pri Deutche Post odločili, ker je delo poštarja fizično prezahtevno in je skrajni čas, da mu sodobna tehnologija priskoči na pomoč.

PostBOT je popolnoma avtonomen robot, ki naj bi nadomestil poštarjevo (težko) torbo. Tovori lahko do 6 poštnih predalnikov, skupna teža pa lahko doseže 150 kilogramov. PostBOT bo prek senzorjev sledil poštarjevim nogam, sposoben pa se bo tudi izogniti kakršnikoli oviri. Zaradi robustnega in neprodušnega ohišja je primeren za kakršnekoli vremenske razmere. No, saj kakšna pomoč pa bi bil, če bi deloval samo v prijetnih 20 stopinjah Celzija. Omeniti velja še to, da so pri razvoju PostBOT-a aktivno sodelovali prav poštarji, ki so znali največ povedati o razmerah pri svojem delu.

PostBOT bo opravljal testiranja mesec in pol, nato pa sledijo ocene, popravki ter najbrž nova testiranja. Ne dvomimo, da ga bomo kmalu zagledali tudi na naših dvoriščih.

Robotski poštar PostBOT – poštarjev najboljši prijatelj

Dodatne Informacije

Več informacij:
dpdhl.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!