Nissan Juke
Utrip mesta · mobilno

Nova generacija Nissan Juka je dobila občutno spremenjeno podobo, za marsikoga nenavadno izbočene luči pa so se poslovile. Novi Nissan Juke še vedno izstopa, a tokrat v pozitivnem smislu in bo zagotovo zamamil tudi takšne, ki do zdaj nad njim niso bili navdušeni.

Nissan Juke se je vrnil. Še vedno izstopa, a v pozitivnem smislu, saj ni tako ‘čuden’ kot njegov predhodnik. Nastopa v razredu križancev, v katerem vlada ostra konkurenca, zaradi česar tudi mora ostati nekaj posebnega. Dizajn je nedvomno izboljšan, povečali pa so se tudi nekateri proporci. Potniki na zadnji klopi bodo imeli 5,8 centimetrov več prostora za noge in 1,1 centimeter več prostora nad glavo. V zadku boste našli za 422 litrov prtljažnega prostora, kar je 20-odstotno povečanje v primerjavi s predhodnikom. Novega Nissan Juka bo poganjal 1,0-litrski 3-valjni motor s 117 konjskimi močmi, ki bo povezan z ročnim 6-stopenjskim ali samodejnim dvosklopčnim 7-stopenjskim menjalnikom.

Novinec je od predhodnika opazno pametnejši, saj ima vgrajen najnovejši sistem NissanConnect, ki nudi podporo Apple CarPlay in Android Auto. Novopečeni lastniki bodo lahko preko aplikacije prižigali luči novega Juka ali pa ga zaklenili oziroma odklenili. Zaradi ProPilot sistema se je povečala varnost, vožnja pa bo postala enostavnejša, saj imamo po novem na voljo vrsto varnostnih ‘pomagal’.

Galerija: Nissan Juke

Nissan JukeOdpri galerijo

Lamborghini Sian Lamborghini Sian: najnovejši Lamborghini je elektrificiran high_taycan_turbo_s_2019_porsche_ag-1920x1080-1 Porsche Taycan: Porschejeva električna revolucija se je pričela Volkswagen California 6.1 Volkswagen California 6.1: za družine, ki potrebujejo nekaj več Hyundai i10 Hyundai i10: tretja generacija Hyundaijevega kompaktneža · ·