Sony Xperia 5: kompakten, a poln dobrot

Sony Xperia 5 in Sony WF-1000XM3.

Zaradi svojega unikatnega dizajna bo pametni telefon Sony Xperia 5 v roko padel lepše kot marsikateri drug telefon.

Po nekaj letih neuspešnih poskusov, da bi Sonyjevi telefoni spet množično romali v naše žepe, je japonski proizvajalec končno dovolj osvežil svojo linijo, da ta spet postaja mikavna. Tako so poleg Xperie 1, ki je prva uvedla filmsko razmerje stranic 21:9, sedaj predstavili še pametni telefon Sony Xperia 5, ki naj bi bila kompaktnejši bratec enici. Pa naj spomnimo, da so ravno Sonyjeve kompaktne različice bile pri nas najbolj popularne.

Zanimive so tudi njegove lastnosti. Zaslon bo pri 15,4 centimetra diagonale še vedno velik, a bo zaradi razmerja 21:9 veliko bolj visok kot pa širok in bo zato lepše padel v roko. Slika se bo v ločljivosti 2,560 x 1,080 prikazovala s pomočjo tehnologije OLED. Zaslon bo podpiral HDR vsebine ter imel možnost spreminjanja vsebine v HDR. Xperio 5 bomo za igranje igric lahko priključili tudi na DualShock 4 kontroler. Zadaj bo telefon imel 3 kamere, standardno, telefoto in ultra široko. Te naj bi pri snemanju ljudi fokus zaklenile na oči, kot to počnejo Sonyjevi brezzrcalci. Telefon bo poganjal Snapdragon 855, imel bo 6 GB delovnega pomnilnika in 128 GB prostora za shranjevanje. Baterija velikost 3,140mAh bi morala zadoščati za vsaj en dan uporabe. Prodaja se naj bi začela v začetku oktobra.

Galerija: Sony Xperia 5

Dodatne Informacije

Več informacij:
sony.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši srednjerazredni pametni telefoni 2021