Renault Captur
Utrip mesta · mobilno

Novi Renault Captur se je predstavil v najnovejši podobi, z večjimi dimenzijami, prepoznavno podobo križanca in oblikovnimi elementi, ki jih je med nas prinesel najnovejši Renault Clio.

Novi Renault Captur ima v primerjavi s predhodnikom 85 % novih delov, poleg tega pa je lažji in daljši za 11 centimetrov.

Prednji in zadnji žarometi imajo prepoznavno obliko črke C in so že serijsko na voljo s tehnologijo LED. Oblikovni elementi so prepoznavni in sledijo tistim, ki jih lahko opazimo pri najnovejši generaciji Renault Clia. Tudi notranjost je podobna tisti v novem Renault Cliu, a s to razliko, da je mesto prestavne ročice ergonomsko prilagojeno križancu, s tem pa pridobimo še nekaj dodatnega prostora za shranjevanje predmetov.

Novi Renault Captur ima na voljo za 536 litrov prtljažnega prostora, kar je v samem vrhu v tem razredu. Poleg tega imamo po notranjost na voljo še za 27 litrov odlagalnih površin. Od leta 2020 bo novi Renault Captur na voljo tudi kot priključni hibrid – s polno baterijo bomo lahko prevozili do 45 kilometrov dolgo pot.

Novi Renault Captur se bo vozil na platiščih v velikosti do 18-palcev, na voljo pa bo z 1,0-litrskim ali 1,3-litrskim bencinskim motorjem, njuna moč pa bo segala od 100 (74 kW) do 156 (115 kW) konjskih moči. Za tiste ki prisegajo na dizel, bo na voljo 1,5-litrski motor s 96 (71 kW) oziroma 115 (85 kW) konjskimi močmi. Glede na izbiro motorja, bo na voljo ročni 5- ali 6-stopenjski menjalnik, ter samodejni 7-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko.

Ob pričetku prodaje bo na voljo 11 zunanjih barv in 4 strehe kontrastnih barv. Če k temu dodamo še 3 pakete za personalizacijo, imamo na voljo kar 90 barvnih kombinacij.

Galerija: Renault Captur

Renault CapturOdpri galerijo

Land Rover Series 2A LWB: retro terencu so "odrezali streho" Land Rover Series 2A LWB: retro terencu so “odrezali streho” ef8d9e81241237.5cf93df9899a5 (1) EXIGEN: futurističen avtomobil, ki vključuje tudi batlerja DS X E-TENSE DS X E-TENSE: asimetrična zverina, ki je postala resničnost Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition Bentley Continental GT Convertible Number 1: poklon legendi iz leta 1929 ·