Oculus Rift S: virtualna očala s kristalno sliko
V zraku · tehnologija · gadgeti

Različica Oculus Rift S je naslednik originalnih očal navidezne resničnosti Oculus Rift in ima v primerjavi z njim za odtenek boljše zmogljivosti, kot so izboljšan zaslon, svetlejša slika, živejše barve …

Očala navidezne resničnosti Oculus Rift S so razvili skupaj s podjetjem Lenovo, ki je primaknilo »dognanja«, pridobljena med razvojem podobnih naprav – kar se bo seveda še najbolje poznalo po udobju med dolgotrajnejšo uporabo.

Originalna očala imajo zaslon tipa OLED, model S pa bo imel tipa LCD – tako bodo Oculus Rift S višje ločljivosti, vsako oko bo videlo sliko sestavljeno iz 1280 x 1440 svetlobnih pik, zaradi česar bodo vrzeli med pikami težje opazne, pa tudi vidni kot bo boljši, a na račun manjše barvne nasičenosti, kontrasta in daljšega časa osveževanja (80 namesto 90 Hz). Žal po novem ne bo mogoče prilagajati razdalje med očesi in zaslonom, funkcijo izostritve slike bo namreč prevzela programska oprema.

Bodo pa očala Oculus Rift S imela kar pet kamer, s katerimi sistem navidezne resničnosti določa položaj uporabnika v prostoru, kot tudi položaj in premikanje obeh brezžičnih krmilnikov, ki sta tudi nova. Bodo pa združljiva z originalnimi, zato bodo delovale obstoječe igre.

Očala Oculus Rift S bodo na voljo spomladi po preračunani ceni okoli 450 evrov.


iPad Air in iPad mini: prenovljeni tablici obljubljata veliko iPad Air in iPad mini (2019): prenovljeni tablici obljubljata veliko MetaFly MetaFly: dron, ki ga boste zamenjali za letečo žuželko cover-samsung-buds Samsung Galaxy Buds – resno hud tehnološki izdelek, ki je lahko vaš brezplačno HOLOLENS-2 MWC 2019: Microsoft HoloLens 2, očala združene resničnosti ·