Oculus Rift S: virtualna očala s kristalno sliko

Oculus Rift S: virtualna očala s kristalno sliko

Različica Oculus Rift S je naslednik originalnih očal navidezne resničnosti Oculus Rift in ima v primerjavi z njim za odtenek boljše zmogljivosti, kot so izboljšan zaslon, svetlejša slika, živejše barve ...

Očala navidezne resničnosti Oculus Rift S so razvili skupaj s podjetjem Lenovo, ki je primaknilo »dognanja«, pridobljena med razvojem podobnih naprav – kar se bo seveda še najbolje poznalo po udobju med dolgotrajnejšo uporabo.

Oculus Rift S imajo kristalno sliko!
Oculus Rift S imajo kristalno sliko!

Originalna očala imajo zaslon tipa OLED, model S pa bo imel tipa LCD – tako bodo Oculus Rift S višje ločljivosti, vsako oko bo videlo sliko sestavljeno iz 1280 x 1440 svetlobnih pik, zaradi česar bodo vrzeli med pikami težje opazne, pa tudi vidni kot bo boljši, a na račun manjše barvne nasičenosti, kontrasta in daljšega časa osveževanja (80 namesto 90 Hz). Žal po novem ne bo mogoče prilagajati razdalje med očesi in zaslonom, funkcijo izostritve slike bo namreč prevzela programska oprema.

Bodo pa očala Oculus Rift S imela kar pet kamer, s katerimi sistem navidezne resničnosti določa položaj uporabnika v prostoru, kot tudi položaj in premikanje obeh brezžičnih krmilnikov, ki sta tudi nova. Bodo pa združljiva z originalnimi, zato bodo delovale obstoječe igre.

Očala Oculus Rift S bodo na voljo spomladi po preračunani ceni okoli 450 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
oculus.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
DJI Mini 2 je najmanjši dron, ki ponudi vse!