Odnos, ki te uničuje: 5 vrst seksa, ki jih imajo pari v strupenih razmerjih
V zraku · odnosi

Nedelujoče razmerje ne vpliva zgolj na vajin odnos, temveč tudi na spolno življenje. Če čutite odpor do ljubljene osebe, se vam gabi in se je bojite, je nekaj HUDO, HUDO narobe.

V naši družbi verjamemo, da je spolno življenje temelj dobrih partnerskih odnosov. In če je zares tako, potem z gotovostjo lahko trdimo, da spolno življenje para pokaže, ali je ta v zdravem razmerju.
Spolnost je nekaj, česar si morate želeti. Morate se počutiti sproščene ob osebi in imeti pravico govora, da izrazite, katere stvari so vam bolj ali manj ljube. In če tega ni, je očitno nekaj narobe –, a težava ni nujno v drugi osebi, četudi jo je veliko lažje kriviti za zmedo, temveč je lahko tudi v vas. Nizka samozavest, strah pred zavezo, težave z zaupanjem … vse to lahko vpliva na vajin odnos, ki se nato kaže tudi v postelji.

Če imata kakšen dan obupen spolni odnos, je pač takšen dan. Če pa je slabo spolno življenje sestavni del vajinega razmerja, si je vredno vzeti nekaj časa in ugotoviti razloge, zakaj je tako. Najhuje pa je, da slab spolni odnos ni edini pokazatelj slabega razmerja – tudi izjemen spolni odnos, speljan brez čustev, navezanosti in želje, je VELIKO HUJŠI. In ta se ponavadi pojavlja v strupenih razmerjih.

5 vrst seksa, ki jih imajo pari v strupenih razmerjih:

Spolni odnos …

…, ko niste pri volji.
V zdravem razmerju partnerja razumeta drug drugega. Povsem razumljivo je, da bodo tudi dnevi, ko eden izmed partnerjev ne bo pri volji za posteljne igre  – bo zavrnil drugega in se bosta še zmeraj počutila prijetno. Partner, ki bi se rad prepuščal strastem, ne bo rinil, silil ali primerjal trenutni odnos s prejšnjimi.
Če ne želite imeti spolnega odnosa, ga pač ne rabite imeti. Ne morete na silo biti intimni in čutiti intimnost z osebo, ki vas sili. Najdite nekoga, ki bo poskrbel za užitek obeh, ne pa jezno hodil naokoli, ker niste ustregli željam.

…, ki vam ne prinaša zadovoljstva.
Če zgolj eden izmed partnerjev vztrajno zadovoljuje svoje želje, medtem ko drugi trpi, nekaj gre hudo narobe. Nihče ne bi smel žrtovati svojega udobja in zadovoljstva zaradi druge osebe. Takšno žrtvovanje ni nujno narejeno pod prisilo, temveč oseba sama spregleda lastne želje in potrebe. Pomembno je, da v razmerju naredita prostor za iskren in odprt pogovor o vsem, kar vaju pesti.

…, pri katerem ne kažete čustev.
Spoštovanje in upoštevanje želj partnerja je enako pomembno kot opazovanje njegovih mej. Če ne odobravate določene spolne prakse, ki vam ni všeč (lisice, analni spolni odnos …), vas nihče v to NE SME prisiliti. Ko partnerja začnete doživljati kot nevarnost, ne glede na to, ali se ta moralno ali fizično izraža, se za vajin odnos težko reče, da je zdrav.

…, ki vam povzroča trpljenje.
Če med spolnim odnosom čutite kakršnokoli vrsto bolečine, ne vztrajajte. Nehajte se tudi obremenjevati, ker ste “razočarali” partnerja. Vedno obstaja drugi način, na katerega lahko boljšo polovico zadovoljite. Če ste s pravo osebo, bo to razumela.

…, s partnerjem, ki vas kritizira.
Spolni odnos, pri katerem se sramujte svojega telesa – ne gre za komplekse – zaradi partnerjevih neprijetnih komentarjev, ker imate majhne prsi ali majhen penis, prevelik trebuh, krive noge …, je uničujoč. Besede bolijo, ste se naučili! Takšna oseba si ne zasluži, da vas vidi gole. Spolnost namreč vzbudi veliko čustev, med drugim tudi sramoto. Če ne ljubite svojega telesa, to nikakor ne pomeni, da dopuščate drugim, da ga zaničujejo.

Za vaju NI prihodnosti: opozorilni znaki, da ti razmerje predstavlja BREME, ne užitek Za vaju NI prihodnosti: opozorilni znaki, da ti razmerje predstavlja BREME, ne užitek xavier-mouton-photographie-MRWHSKimBJk-unsplash Bodite jim dober vzor: te stvari otroci najpogosteje posnemajo! Njeno srce je pokvarjeno: tako se vede oseba, ki je na skrivaj LJUBOSUMNA nate Njeno srce je pokvarjeno: tako se vede oseba, ki je na skrivaj LJUBOSUMNA nate peyman-farmani-A0HZ7uC2txk-unsplash Bodi HVALEŽNA bivšemu, ki te je prizadel: to je razlog, zakaj! ·