4785533
V zraku · odnosi

Ne dopusti, da ti partnerski odnosi načenjajo duševno zdravje.

Prvo pravilo, ki se ga morate držati, da boste obdržali dobro duševno zdravje je, da se naučite razlikovati, kdo si zasluži razlago, kdo si zasluži odgovor in kdo si zasluži absolutno nič.

Tukaj je 5 znakov, da vaš partner slabo vpliva na vaše duševno zdravje!

Počutite se, kakor da morate le vi popravljati vajin odnos

V zdravem razmerju se bo odnos sčasoma naravno spreminjal – predvidoma v pozitivno smer. Če imate občutek, da je vajin odnos ali partner poškodovan, v vas vzbuja nelagodne občutke, obstaja možnost, da ste z nekom, ki ni dober za vaše duševno zdravje.

Čutite tesnobo, strah ali jezo do partnerja

Če čutite, takšna negativna čustva do nekoga, ki ga ljubite, vsak dan ali zelo pogosto, to ni dobro za vas in vajin odnos. Takšnih čustev ne bi smeli čutiti redno in na daljši rok. Nihče v vas ne bi smel prebuditi občutke strahu ali jeze, ali tesnobe. Če partner v vas povzroči ta čustva, je morda čas, da ga zapustite.

Zanikate lastne občutke in želje

Vsak ima svoje želje in potrebe v življenju. Občutke in čustva. Ko se znajdete s partnerji, zaradi katerih pozabljate na svoje potrebe, delate škodo vašemu duševnemu zdravju.

Oprostite jim njihovo slabo vedenje

Do vas se v družbi drugih ljudi obnašajo slabo, sram vas je, zaradi partnerjevega obnašanja. Nenehno se opravičujete v njihovem imenu. Če je takšno početje pogosto, bi bilo to, da ostanete z njimi škodljivo za vaše duševno zdravje.

V svojih odločitvah se nikoli ne počutite samozavestne

Razmerje je vedno ravnovesje sprejemanja in dajanja. Lahko se žrtvujete za drugo osebo ali oni vas, a ne samo vi – za njih. Če se vam zdi, da vam partner ne zaupa in vas ne podpira v odločitvah, ki jih sprejemate, je morda čas, da dobro razmislite, zakaj je tako in zakaj ste še z njim.

jonathan-borba-QT3LZgOP7Hc-unsplash 15 citatov, ki vama bodo pomagali ohraniti srečo v zakonski zvezi in se izogniti ločitvi toa-heftiba-dtdqGOY8sOQ-unsplash Če nekoga resnično ljubiš, spoštuješ stvari, ki jih ima tvoj partner rad! roberto-nickson-GA8tNY5jh7U-unsplash Ženska, vredna vsakega moškega: za takšno damo norijo vsi moški! daniel-j-schwarz-YtY724tdl7Y-unsplash Nikogar, ki ti je v življenju namenjen, ne rabiš loviti! · ·