ONYX Motorbikes
Utrip mesta · mobilno

V 70. In 80. letih so bili tako imenovani mopedi kar pogost prizor v mestih po celem svetu. Pri ONYX Motorbikes se še spominjajo teh časov in si jih želijo ponovno obuditi, seveda v moderni in električni izvedbi.

ONYX Motorbikes predstavlja dve motorni kolesi, ki imata retro dizajn in moderen pogonski sklop. Dizajn je preprost in čist, v nas pa še vedno vzbuja občutke nostalgije. Oba motorja poganja elektromotor, ki so ga pri ONYXU razvili znotraj podjetja. Kot pravijo sami, so vintage motorna kolesa tista, kjer se adrenalin sreča s stilom.

ONYX Motorbikes RCR oziorma ”the Cafe Blaster” ima podolgovat sedež in kovinsko ogrodje, pod katerim se skriva baterija. Elektromotor z 72 voltov navora, izstreli ‘moped’ od 0 do 50 km/h v zgolj 4 sekundah in doseže hitrost okoli 100 km/h. RCR ima dovolj energije za od 70 do 120 kilometrov dolgo razdaljo, poda pa se lahko tudi na terensko vožnjo.

ONYX Motorbikes City oziroma ”the Free Spirit” ponazarja bolj minimalističen pristop k motornemu kolesu. Ta omogoča uporabniku, da se hitro, udobno in varno poda z enega konca mesta na drugega. Od 0 do 25 km/h pospeši v 5,4 sekunde in doseže hitrost okoli 50 km/h. Baterija z zmogljivostjo 16 amperskih ur ima dovolj energije za 40 do okoli 65 kilometrov dolgo pot. Kampanja za obuditev ‘mopedov’, kot so si jih zamislili pri ONYX Motorbikes, trenutno poteka na platformi Indiegogo, kjer je svoj cilj že dosegla, tako da bomo kmalu lahko priča ‘retro mopedom’.

Galerija slik – ONYX Motorbikes

ONYX MotorbikesOdpri galerijo

Kitty Hawk Flyer Kitty Hawk Flyer: ‘dron’ za osebni prevoz Ford Mustang Shelby GT350 Ford Mustang Shelby GT350: še bolj oster v ovinkih Renault Megane R.S. Renault Megane R.S.: nova generacija najbolj strupenega Megana Volkswagen Touareg Volkswagen Touareg: najprestižnejši Volkswagen · · ·