Fotomontaža umetniške slike in fotografije sodobnega prostora.
V zraku · buzz buzz

Združevanje tradicionalnega in modernega smo že videli, a te fotomontaže, na katerih so združeni osebe iz klasičnih umetniških slik in moderni prostori, vas bodo nasmejale, saj so kot ulite.

Gabriel Nardelli Araújo je 28-letni umetnik, ki je ustvaril projekt Canvas, v katerem “osvobodi” znane osebe iz klasičnih slik in jih s pomočjo Photoshopa umesti v sodobni čas. Postopek nastajanje fotografij je digitalen. Že obstoječa umetniška dela, do katerih je imel dostop v muzejih, umesti na fotografije krajev, ki jih je obiskal in fotografiral, in jih tako združi, da nastanejo te nadrealistične podobe.

Umetnikove montaže predstavljajo nove oblike prisvojitve prostora in umetniških del, saj združitev umetniške slike in fotografije prostora ustvarja nove zgodbe o osebi in prostoru v primerjavi s tistim, ki jih poznamo. Kakšne nove zgodbe so nastale, si oglejte v galeriji slik.

Galerija slik – Fotomontaže

Fotomontaža umetniške slike in fotografije sodobnega prostora.Odpri galerijo
jamakassi-364678-unsplash Če odgovoriš na ta vprašanja z »da«, si rojena v napačnem stoletju Untitled collage Tako bodo videti superjunaki kot upokojenci brooke-cagle-oTweoxMKdkA-unsplash Ljudje, ki so rojeni v teh astroloških znamenjih, se imajo najbolje, ko so samski Ne moreš jim ubežati: utesnjujoči občutki, da se bo tvoje življenje OBRNILO NA GLAVO Ne moreš ubežati: utesnjujoči občutki, da se bo tvoje življenje OBRNILO NA GLAVO · · ·