Pametni teleskop Hiuni
V zraku · tehnologija · gadgeti

Ljubitelji astronomije, pozor! Na trg kmalu prihaja prav poseben pripomoček, ki vam bo v veliki meri olajšal opazovanje vesolja. Pametna tehnologija se je namreč razširila tudi na področje izdelovanja teleskopov.

Pametni teleskop Hiuni je definitivno prava izbira za tiste, ki uživajo v opazovanju zvezd. Naprava, ki je preprosta za uporabo, se uvršča v skupino teleskopov Cassegrain. Ti imajo glavno zrcalo v sredini preluknjano, medtem ko sta dve lovilni zrcali izbočeni.

Del teleskopa so tudi 6-palčna zaslonka in vgrajeni senzorji, ki izsledijo objekte v vesolju. Posnetke v živo inovacija v trenutku izostri.

Svoje mobilne naprave lahko s teleskopom povežete prek aplikacije v operacijskih sistemih iOS in Android. Ta vam omogoča, da predhodno izberete nebesno telo, ki ga želite opazovati. Tako se lahko prepustite pravemu astronomskemu užitku in se ob tem naučite veliko novega.

Projekt lahko podprete na Kickstarterju. Paket, v sklopu katerega dobite teleskop, kovček, polnilec, aplikacijo in stojalo, je mogoče prednaročiti za 539 ameriških dolarjev, kar preračunano znaša 462 evrov. Izdelek bodo predvidoma junija 2019 dostavljali povsod po svetu.

Galerija – Pametni teleskop Hiuni

Pametni teleskop HiuniOdpri galerijo
equa-moment-rose-6-web Slovenci s pametno stekleničko EQUA na Kickstarterju v dveh dneh presegli cilj maxresdefault TasteTro Spice System: pametno stojalo za ljubitelje začimb 170524155828100801900016K Top prenosni zvočniki za poletje shutterstock_274687205 To bo novi trend med hipsterji · ·