5 knjig, ki jih moraš letos prebrati po mnenju Billa Gatesa

Bill Gates se uvršča med najbolj inteligentne ljudi na svetu. Prav zato je njegove nasvete koristno upoštevati. Med drugim vsako leto prebere približno 50 knjig, o katerih razpravlja v svojem blogu.

Gates je nedavno objavil svoj seznam knjig, ki jih priporoča za poletno branje. Med njegovimi izbirami se je znašlo veliko različnih žanrov, od leposlovja do biografije.

Poglejmo, katere knjige so v zadnjem času najbolj navdušile Billa Gatesa.

Everything Happens for a Reason and Other Lies I’ve Loved – Kate Bowler

Everything Happens for a Reason and Other Lies I've Loved
Everything Happens for a Reason and Other Lies I’ve Loved

Avtorica se po tem, ko je bila diagnosticirana z rakom, odpravi na iskanje odgovorov in pod vprašaj postavi svoja prepričanja. Gatesa je knjiga ganila, hkrati pa je bil navdušen nad tem, da se je izkazala tudi za zabavno.

Leonardo da Vinci – Walter Isaacson

Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci

Isaacson, ki je leta 2011 napisal biografijo o Stevu Jobsu, se je tokrat dotaknil življenja Leonarda da Vincija. Slednji je Gatesa še posebej navdušil s svojim reševanjem problemov različnih vrst. Ustanovitelj Microsofta dodaja, da knjiga bralcu pomaga razumeti, kako poseben človek je bil Da Vinci.

Origin Story: A Big History of Everything – David Christian

Origin Story: A Big History of Everything
Origin Story: A Big History of Everything

Zgodovinar David Christian je v knjigi zajel celotno zgodovino sveta – od nastanka Zemlje pred 13,7 milijarde leti pa vse do danes. Bill je knjigo opisal kot ‘najljubši tečaj vseh časov’. Mojstrovina na lep način prikaže, kako so dogodki iz preteklosti tesno povezani med seboj.

Lincoln in the Bardo – George Saunders

Lincoln in the Bardo
Lincoln in the Bardo

Gates je sprva mislil, da pozna že vse pomembne podatke o Abrahamu Lincolnu, a ga je knjiga prepričala, da temu ni tako. Roman se namreč ukvarja z odnosom med Lincolnom in njegovim sinom, ki je umrl med ameriško državljansko vojno. Billa je navdušil zlasti s svojo misterioznostjo.

Factfulness – Hans Rosling, Ola Rosling in Anna Rosling Ronnlund

Factfulness
Factfulness

Švedskemu zdravniku Hansu Roslingu knjige ni uspelo dokončati, saj je v lanskem letu preminil. Pri izdaji sta zato pomagala njegov sin in snaha. Trojica je analizirala 10 instinktov, ki izkrivljajo naš pogled na svet. Gates je delo uvrstil na seznam najboljših knjig, ki jih je doslej prebral.

Dodatne Informacije

Več informacij:
gatesnotes.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Skandinavske življenjske filozofije za dolgo, srečno in smiselno življenje