Panasonic-Lumix-CM1-00
V zraku · tehnologija

Presenečenje letošnjega sejma Photokina v Nemčiji, je bila gotova napoved Panasonica Lumix DMC-CM1 – naprave, ki briše meje med fotoaparatom in pametnim telefonom. Z gotovostjo lahko trdimo, da je med favoriti za najboljši “gadget” leta.

Znotraj retro ohišja se skriva 4-jedrni procesor Snapdragon 801, dva gigabajta sistemskega pomnilnika in vgrajen pomnilnik s 16 gigabajti prostora. Na fotoaparatu je nameščen Android 4.4. KitKat, kar dejansko pomeni, da lahko na kompaktnem digitalnem fotoaparatu Panasonic Lumix DMC-CM1 z na dotik občutljivim 4,7-palčnim (11,9 centimeterskim) zaslonom poganjamo tudi najzahtevnejše mobilne aplikacije, ki so na voljo na Google Play.

Kot fotoaparat se lahko pohvali z Leicinim objektivom DC Elmarit f/8.2, ločljivostjo 20 milijonov slikovnih točk in tipalom, ki je veliko kar cel palec (2,54 cm). Spletna kamera ponuja ločljivost 1,1 milijona točk, na voljo pa je mobilna povzeva 4G/LTE.
Panasonic načrtuje prihod na evropski trg decembra letos. Cena? Okoli 900 evrov.

PREBERITE ŠE: Canon x Stella McCartney: Fotoaparat za modno osveščene dame

Oglejte si Panasonic Lumix DMC-CM1 še v galeriji!

Odpri galerijo
deeper-1000x500 Deeper Fishfinder – pametni ribiški sonar, pred katerim se ne skrije nobena riba cover Philips BlueTouch: obliž, ki bo sprostil bolečino s pomočjo iPhona 1224 HTC Nexus 9: Googlova družina Nexus v veselem pričakovanju stella_mccartney_canon_limited_edition_2 2 Canon x Stella McCartney: Fotoaparat za modno osveščene dame · ·