Pantone izbral barvi leta
Utrip mesta · dom

Pri Inštitutu za barve Pantone so izbral kar dve barvi, ki bosta zaznamovali leto 2016. Modna napoved za prihodnjo leto – kar se tiče barv – napoveduje, da bosta v letu 2016 prevladovali kar dve barvi. Tukaj sta “Rose Quartz” in “Serenity”, prelepi umazano rožnata in pudrasto modra, ki ju je barvna avtoriteta izbrala za barvi leta 2016.

Že veste, katera bo barva oz. barvi leta 2016? Pri najvišjem organu na področju določanja trendovskih barv na področju mode, lepote in dodatkov za dom – Inštitutu za barve Pantone – so namreč prvič razglasili kar dve barvi leta. Leta 2016 tako ne bo zaznamovala le ena barva, ampak bosta naša življenja popestrili kar dve čudoviti barvi. To sta pastelno rožnata in svetlo modra, poimenovani “Rose Quartz” in “Serenity”.

Pri Pantonu so “Rose Quartz” opisali kot barvo, ki izraža sočutje in vedrino, medtem ko svetel in zračen odtenek “Serenity” pomirja in sprošča tudi v nemirnih dneh.

Po močni vinsko rdeči “Marsali”, ki je bila barva leta 2015 in mešanici vijolične in roza “Orchid”, ki je vladala leto poprej, sta nežni barvi vsekakor sveža novost, ki v današnji razburkan svet prinašata še kako potrebna mir in sočutje …

PREBERITE ŠE: Metis: miza iz masivnega lesa za urejeno delovno okolje

Pantone izbral barvi letaOdpri galerijo

Chewy Hipo Nagradna igra: Chewy Hipo – novo grizalo v Sloveniji Stoli "Shopping Bag" Reciklaža s stilom: nakupovalne vrečke preobražene v stole Izdelki za ljubitelje knjig Praznična darila za knjižne molje, ki pa niso knjige Minimalistični sestavi za dnevno sobo Minimalistične stenske omare za sodobne dnevne sobe ·