Filmski napovednik: Eye in the Sky (2015)

Film Eye in the Sky (2015)
Zadnjič posodobljeno: :

Britanski film Eye in the Sky se loteva problematike uporabe brezpilotnih letalnikov aka dronov, ki so postali novodobno orožje, ki pa sproža veliko polemik. Napadi s tovrstnimi letali se namreč zdijo kot računalniška igrica, ki pa za sabo pušča veliko kolateralne škode. V trilerju nastopajo Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman in Barkhad Abdi, nad filmom o vojskovanju z droni pa je kot droni nad našimi glavami bedel Gavin Hood.

Sprejemanje odločitev v času vojne je izjemno težavno delo, o čemer nas še enkrat prepriča napovednik za film Eye in the Sky. Zgodba se suka okoli misije, katere prvotni namen je zajetje sovražnika v kenijskem Nairobiju, to je radikalizirane britanske ženske. A potem ko britansko-ameriška vojaška naveza z visokotehnološkimi orodji ugotovi, da sta v hiši z njo dva izjemno iskana terorista s kopico eksplozivnih teles, se misija v hipu spremeni v smrtonosno.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Zootopia (2016)

Aaron Paul v filmu Eye in the Sky (2015).
Aaron Paul v filmu Eye in the Sky (2015).

Toda ko bi moral upravljalec drona (Aaron Paul), ki ima terorista na muhi, po ukazu polkovnice (Helen Mirrer) le še pritisniti na ”sprožilec”, v neposredni bližini hiši zagledajo nedolžno deklico, ki se igra z obroči, kar sproži večno dilemo v času vojskovanja, to je postransko škodo, in kdaj, če sploh kdaj, je upravičena.

Dodatne Informacije

Triler
Eye in the Sky
(VB, 2015)

Režija: Gavin Hood. Igrajo: Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman, Barkhad Abdi, Jeremy Northam, Phoebe Fox, Armaan Haggio, Aisha Takow, Richard McCabe, Iain Glen.

V kinu od 11. marca 2016.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Dokumentarni film: Leto, ko se je zemlja spremenila (2021)