Partridge Design Tempus Fury
Utrip mesta · mobilno

Ant Partridge je prejemnik že kar lepega števila nagrad s področja predelav motornih koles. Njegov najnovejši projekt se je vrtel okoli Yamahe MT-10. Predelava je bila narejena v sodelovanju s proizvajalcem ur TW Steel, z njo pa so popolnoma serijsko motorno kolo spremenili v nekaj edinstvenega.

Motorno kolo Partridge Designa Yamaha MT-10, ki se ga je prijel vzdevek Tempus Fury, je bilo pred predelavo treba popolnoma razstaviti. Dobil je nov nihajni ‘zadek’ in posebej za ta projekt narejen turbinski sistem MT-10. Za pravo podobo motornega kolesa “drag race” so mu dodali še platišča iz karbona in gladke pnevmatike Shinko. Spremembam praktično ni ušel noben del motornega kolesa in tako smo lahko priča unikatnemu krmilu, stopalkam, zaščiti motorja, pokrovu luknje za točenje goriva in še in še.

Predelava prvega motornega kolesa pod imenom Partridge Design ni minila brez vznemirjenja in zapletov. Karbonske dele karoserije motornega kolesa je bilo treba naročiti pri drugih izvajalcih, ki pa nalogi niso bili kos, saj so po svoje spreminjali dizajn in skoraj usodno poškodovali okvir motornega kolesa. Na Antovo srečo so pri Yamahi v trenutku priskočili na pomoč in priskrbeli vse potrebne rezervne dele. Vse predelave in turbine imajo končni učinek tudi na moči motornega kolesa. Če ima serijska Yamaha MT-10 158 konjskih moči, ima Tempus Fury 205 konjskih moči. Pri merjenju moči na tako imenovanih valjih so pnevmatike celo izgubljale oprijem, iz njih pa se je začelo kaditi. Predelava motornega kolesa je bila vsekakor velik zalogaj, a se je na koncu vse izšlo po pričakovanjih in tako smo lahko priča še eni unikatni in še kako okusni predelavi.

Galerija slik: Partridge Design Tempus Fury

Partridge Design Tempus FuryOdpri galerijo
alfa-romeo-giulia-and-stelvio-nero-edizione 10 avtomobilov, za katere ne moreš verjeti, da imajo motor drugega proizvajalca Honda Monkey Honda Monkey: ‘afna’ je ponovno z nami! Ferrari SP38 Ferrari SP38: unikat, ki je prava paša za oči Cowboy Cowboy: električno kolo za urbane ‘jezdece’ · · · ·