mini_petvratni_predstavitev_16
Utrip mesta · mobilno

Kupci in tisti, ki jih blagovna znamka Mini in njeni modeli zanimajo so lahko ta teden na dvodnevnem dogodku Mini urban thrill pred Atlantisom v ljubljanskem BTCju oči napasli na vseh sedmih modelih te angleške znamke, kakor tudi na povsem novem petvratnem miniju, ki je svetovno premiero doživel prejšnji teden v Parizu.

Obiskovalci so lahko pod budno taktirko BMWjevih inštruktorjev na posebnem poligonu spoznali tudi vozno dinamiko minijevih vozil, asistenčne sisteme in zmogljivosti štirikolesnega pogona all4. Premiero pri nas pa je le teden dni po razkritju na Pariškem avto salonu doživel tudi petvratni mini.

Glavno prednost v primerjavi s trivratnim minijem pomeni lažji dostop do sedežne klopi v drugi vrsti, kakor tudi večjo prostornost in uporabnost vozila. Petvratni mini je tudi nekoliko zrasel, sicer ga je v dolžino več za 161 milimetrov, meter pokaže 61 mm več tudi v širino, medtem, ko je višina ostala enaka. Pomembno dejstvo pa je tudi, da je za 72 mm večja tudi medosna razdalja, kjer naj bi celotni prirastek šel na račun prostora za kolena sedečih v drugi vrsti, ki imajo zaradi bolj položne strehe tudi 15 milimetrov več prostora za glave. Poleg treh potnikov v drugi vrsti (gre za prvega minija, ki sprejme pet oseb), bo lažje “dihala” tudi prtljaga, saj lahko prtljažnik po novem sprejme od 278 do 941 litrov prtljage, kar je pri osnovni postavitvi 67 litrov več kot prej.

Oprema, dodatki in tehnologije so povzete po trivratni različici, med dodatno opremo pa najdemo tudi radarski tempomat, napredno navigacijo in številne pakete dodatne opreme in personalizacije podobe. Enaka je tudi ponudba motorjev, kar pomeni, da so na obeh polih po trije motorji zmogljivosti od 75 do 141 kilovatov, enako kot pri trivratnem miniju sta na izbiro tudi dva menjalnika (ne pri vseh različicah).

PREBERITE ŠE: City test: Mini cooper S – injekcija rastnega hormona mu je dobro dela

Razlika v primerjavi s trivratnim minijem znaša 900 evrov, kar pomeni, da se cene pričnejo pri 18.500 za različico one, najcenejša dizelska – mini D pa stane najmanj 20.300 evrov. Za zdaj vrhunec ponudbe pomenita različica cooper S in SD, za katera želi uvoznik imeti 25.400- oziroma 26.800 “zelencev”.

Odpri galerijo
Mercedes-Future-Truck-2025-31 Mercedes-Benz future truck 2025 – supertovornjak, ki lahko vozi popolnoma sam Fiat 500x - bok Fiat 500X – Italijanska zgodba o mestnem terencu cover-ken-block Dokaz, da je zima blizu! Ken Block in vragolije z ultimativnim snežnim strojem! bikes Ronin 47 – futuristični in ročno izdelan motocikel, ki sliši na ime “Batbike” · · ·