Pininfarina-Ferrari-Sergio-Window-Less-Concept-Supercar-02
Utrip mesta · mobilno

Pininfarina je marca lani v Ženevi predstavil študijo lastnega superšportnika v čast Sergia Pininfarine, ki je umrl leto pred tem. Takoj zatem so postale glasne govorice, da naj bi ta model v zelo omejeni seriji zapeljal tudi na ceste. In sicer naj bi izdelali šest primerkov, cene pa se bodo gibale od 800 tisoč do poldrugega milijona evrov.

Glavna razlika serijskega modela, če sploh lahko tako rečemo, je v vetrobranskem steklu, s čimer so dosegli, da ga bo šest lastnikov lahko uporabljalo na cesti in vozilo brez uporabe varnostnih čelad. Kdo pa bi si želel, da medtem ko vozi ne more piti šampanjca in jesti kaviarja, lastniki milijon evrov vrednega superšportnika pač ne.

Sergio pininfarina je poleg tega dobil še stranska stekla, targa streho, oblikovalci pa so nekaj sprememb namenili tudi izgledu prednjega dela, tako da je sedaj še bolj podoben modelu 458 italia, ki je inženirjem pri renomiranem italijanskem oblikovalskem podjetju tudi služil za muzo.

Od slednjega je prevzel tudi 4,5-litrski V8 motor, ki zmore 570 KM, kar zadošča, da superšportnik do stotice pospeši v 3,4 sekunde, merilnik hitrosti pa se zaustavi pri 320 km/h. Če tudi ste že preverili in imate na računu milijon evrov, pri kolikor naj bi se pričele cene tega športnega eksota, pa naj vam povemo, da boste težko prišli do svojega primerka, saj naj bi bili že vsi prodani.

Odpri galerijo

35879701806805002 Ferrari 250 GTO – z 29 milijoni podrl rekord najdražjega na svetu IMG_1187 Test: Citroën C4 Grand Picasso – sodobna družinska arhitektura mini_cooperS_test_006 Test: Mini cooper S – injekcija rastnega hormona mu je dobro dela Volvo_XC90_uradno_008 Volvo XC90 – Švedi razkrili paradnega konja, ki bo trn v peti nemškim velikim suvom ·