Kam na najboljši brunch v Ljubljani: top 10 lokalov, bistrojev in restavracij

Ljubljana je mesto, na katerega smo lahko izredno ponosni. Predvsem kar se tiče gastronomske ponudbe, saj zadnje čase med barvito izbiro le stežka izberemo restavracijo, lokal ali bar, v katerem si bomo privoščili nedeljski brunch.

Kulinarična izbira v Ljubljani je postala tako zelo pestra in okusna, da med vsemi odličnimi ponudniki že težko izbiramo. Najraje bi namreč kar “vsega po malo”. Poglejmo si top 10 ljubljanskih restavracij, ki vsekakor prepričajo z okusnimi poznimi zajtrki, zgodnjimi kosili in romantičnimi večernimi prigrizki. Po naši izbiri, seveda.

1. TaBar: za ljubitelje tapasov in kakovostnega vina

V starem mestnem jedru se v okviru modne hiše Ikona nahaja tapas in vinski bar TaBar, ki očara z raznolikostjo ponudbe in predvsem njeno kvaliteto. V TaBaru so namreč na prvem mestu predvsem sveže, lokalne sestavine in odlična vina. Poleg rednega menuja nudijo tudi kosila in nedeljske brunche. Pršut, skuta, paštete, zarebrnice in ostale dobrote, sveža zelenjava, siri in slastne sladice obljubljajo izjemno kulinarično izkušnjo.

TaBar
TaBar

2. The Wok: ko v Ljubljani zadiši po azijski kulinariki

The Wok je prijetna azijska restavracija na Čopovi, kjer poleg sodobnega ambienta odkrijemo okusno svežo hrano iz bogate azijsko navdihnjene ponudbe. The Wok nam poleg klasične azijske restavracije ponuja tudi izbiro “wok to walk”, ki je odlična izbira, ko nimamo časa za posedanje v restavraciji. Poleg rezancev, mesa in rakcev lahko pri izbiri tistega pravega obroka izberemo tudi veliko sveže zelenjave, shitaki gobe, tofu, bambusove vršičke in še mnogo drugih prilog.

The Wok
The Wok

3. Gostilnica Fany & Mary: dišeče pice in sočni hamburgerji ob reki

Na Petkovškovem nabrežju se poleg mnogih udobnih lokalčkov nahaja tudi prijazna gostilnica Fany & Mary, ki privabi z mamljivim vonjem po picah, hamburgerjih in krompirčku. Gostilna dodatno prepriča s svojo lokacijo, saj romantične krošnje dreves in bližina reke obljubljajo prijetno druženje ob okusni hrani ter osvežujočem pivu.

Pica Fany & Mary
Pica Fany & Mary

4. Republica Pasta: okusna italijansko navdihnjena “take away” izbira

Republica Pasta je popolna izbira za hitro malico, kratko kosilo nekje na soncu in večerjo v parku. Je idealno kulinarično mesto za vse ljubitelje okusnih italijanskih testenin in omamno dišečih omak, ki skupaj zasijejo kot gastronomska mojstrovina. V kolikor nas s svojo ponudbo pripravljenih testenin prepričajo, si jih lahko privoščimo tudi v še ne skuhani izvedbi ter z njimi po svoje navdušimo tudi doma.

Republica Pasta
Republica Pasta

5. Odprta Kuhna: vsi okusi na enem mestu

Odprta Kuhna je urbana tržnica dobrot, kulinaričen projekt na prostem, ki vsak petek na Pogačarjevem trgu združuje več deset najboljših in najbolj slastnih gostinskih ponudnikov iz cele Slovenije. Odkar jo imamo, so naši petki veliko bolj zabavni in dišeči. Je idealno mesto za zbiranje navdušenih “foodijev”, instagramanje prikupnih jedi in predvsem druženje prijateljev po napornem delovnem tednu. Tudi ob okusnem kozarcu vrhunskega vina.

Odprta kuhna
Odprta kuhna

6. Centralna Postaja: urbanost, ki ponuja veliko

Centralna Postaja je locirana na Trubarjevi in ponuja več kot si lahko sploh zamislimo. Je namreč nov urban prostor, namenjen mladim in mladim po srcu, umetnikom, glasbenikom in vsem, ki jih veseli sodoben način življenja. Dan se v Centralni Postaji prične s fenomenalnim samopostrežnim zajtrkom in dišečo kavo, nadaljuje z dišečim kosilom in konča z osvežilnim koktejlom. Ob četrtkih nas crkljajo s tematskimi pikniki, ki so po zaslugi domiselnega osebja vse prej kot dolgočasni.

Centralna Postaja
Centralna Postaja

7. Bazilika Café&Bistro: pita, ki je ne pozabiš nikoli

Na obrobju mestnega središča, na Prešernovi cesti, nas s svojim toplim ambientom in vedno svežo ponudbo zapelje bistro Bazilika. Čeprav jo lahko skorajda spregledamo, je po prvi izkušnji ne pozabimo nikoli in se vztrajno vračamo v njen objem. Poleg kultne špinačne pite, nam pri Baziliki ponudijo tudi okusne mafine, bogat solatni bar, inovativne sendviče in najslajše sladice.

Bazilika
Bazilika

8. Subway: sveže dobrote v slastnih štručkah

Sendviči, po katere smo morali poprej v tujino, danes očarajo na Dunajski cesti v Ljubljani. Subway slovi po okusnih sendvičih iz svežih sestavin, ki so idealna izbira za slastno malico in hitro kosilo. Sendvič, ki ga lahko napolnimo po lastni izbiri, bo vsekakor boljša izbira od pakirane in že pripravljene malice. Poleg pestre izbire zelenjave in dodatkov se nam bodo sline zagotovo pocedile ob sendviču s Teryaki piščancem in hrustljavih piškotih z makadamijo ali dvojno čokolado.

SUBWAY
SUBWAY

9. Libanonske meze in drugi užitki: okusi Bližnjega vzhoda

V Ljubljani lahko po novem uživamo tudi v dobrotah libanonske kuhinje. Libanonske meze in drugi užitki na Trubarjevi ulici namreč poskrbijo, da bodo naše brbončice živahno zabrbotale ob kulinaričnih dobrotah, ki niso le dobre, ampak tudi zdrave. Restavracija ponuja pester izbor toplih in hladnih mesnih in vegeterijanskih libanonskih mez, majhnih obrokov, ki jih večinoma sestavljajo sveže solate, popečena zelenjava in morski sadeži, omake, kisle kumarice ter sveže pečen in omamno dišeč arabski kruh. Ne pozabimo na libanonsko vino in sladko baklavo!

Libanonske meze
Libanonske meze

10: Tokyo Piknik: odlična azijska kuhinja v Ljubljani

Restavracijo Tokyo Piknik, ki navdušuje z odlično ponudbo azijske hrane, francosko navdihnjeno slaščičarno in osvežilnimi koktejli, najdemo na ljubljanskem Cankarjevem nabrežju. Privoščimo si prvovrstne Ramen, Gyoza in Tom Yung Kung, zapeljal pa nas bo tudi najboljši hamburger daleč naokoli. Restavracijo poleg ponudbe odlikujeta tudi čudovit in sproščen ambient ter prijeten glasbeni izbor.

Okusne kozice
Okusne kozice

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Skriti kotički v Ljubljani za umetniške duše