Pivo Game of Thrones Bend the Knee
Utrip mesta · kulinarika

Ob dobri TV-seriji, kot je Igra prestolov, človek rad kaj prigrizne ali popije. Ste vedeli, da je to lahko pivo Igra prestolov, ki ga polnijo v pivovarni Ommegang, ki že od 3. sezone dalje ponuja pivo Game of Thrones? Nedavno se je linija povečala za novo vrsto piva na temo Igre prestolov, ki se v 7. sezoni na HBO vrača julija 2017. Da boste dobili okus, kaj vas čaka, lahko pokusite novo vrsto piva, in sicer zlati ale (po značaju je tovrstni ale najbližje ležakom) Bend the Knee.

Pitje je pomemben del knjig in tudi serije Igra prestolov (Game of Thrones), zato je pivo Igra prestolov nekakšen logičen podaljšek, kot so to tudi knjige z recepti za hrano, ki jo uživajo v HBO-jevi seriji. Bliža se 7. sezona in napetost narašča.

Svoje vznemirjenje in ”žejo” po novih delih boste lahko kmalu pogasili z novim okusom piva, ki ga je skupaj z omenjeno televizijsko mrežo, tako kot je to v navadi že od 3. sezone dalje, pripravlja newyorška pivovarna Ommegang.

PREBERITE ŠE: Pozor, prihaja vino Igra prestolov!

Prva serija piv se je imenovala Iron Throne Blonde Ale, tokratna različica pa Bend the Knee. Na voljo bo na izbranih lokacijah, in sicer v zatemnjenih 750-mililitrskih steklenicah. Izbirali boste lahko med nalepkami hiše Stark, Lannister in Targaryen. Vsa tri bodo enakega okusa.

Za steklenico bo treba odšteti 10 evrov. V prodaji bodo enkrat konec maja 2017. Če ste bolj ljubitelj vina, obstaja tudi vino Igra prestolov, in sicer tematski chardonnay, cabernet sauvignon in red blend. O tem pa več v prispevku Pozor, prihaja vino Igra prestolov!


Torte - Marie Troïtskaia Marie Troïtskaia – torte s sijočo glazuro z neverjetno dekoracijo Pivo z okusom piškotov Oreo Pivo s piškoti Oreo – čokoladno pivo z okusom piškotov Oreo Coca-Cola Plus Coca-Cola Plus – ‘bela’ Coca-Cola brez sladkorja in kalorij Lego burger Lego burger – burger s kruhkom v obliki kocke Lego · · · · ·