Plačaš več za manj: s temi triki te trgovci vedno znova preslepijo
V zraku · buzz buzz

Konkurenčna podjetja vseskozi tekmujejo za potrošnikovo pozornost – v želji po večjem dobičku se poslužujejo tudi tehnik, s katerimi se v javnosti ni za pohvaliti.

Strokovnjaki za marketing so kreativni ljudje, ki si prizadevajo izumiti karseda veliko trikov, s katerimi privabijo potrošnike – in to jim uspeva zaradi dobrega razumevanja našega vedenja in branja naših misli.

Na kakšne načine nas torej podjetja skušajo preslepiti? Vse skupaj temelji na podajanju obljub, ki jih proizvajalci izdelkov ne uresničujejo – tako nas pretentajo z večjimi pakiranji, v katerih pravzaprav ni večje količine izdelkov kot v manjših, z napisi v drobnem tisku, zapeljivi embalažami …

V galeriji vam predstavljamo trike, s katerimi te trgovci vedno znova preslepijo. Prav vsak od nas je kateremu od njih že nasedel.

Galerija: triki, na katere nasedeš

16. Saj ne moreš verjeti.Odpri galerijo
Osebe, ki nenehno popravljajo slovnične napake drugih, naj bi bili "nadležni" Osebe, ki nenehno popravljajo slovnične napake drugih, naj bi bile “nadležne” Lisica je polna energije in “pameti”, zato je neukrotljiva. Keltski horoskop: katera je tvoja moč? freestocks-org-187367-unsplash Odrasteš šele, ko nehaš kupovati teh 6 stvari Dekle skušalo pojesti živo hobotnico, a jo je ta napadla Dekle skušalo pojesti živo hobotnico, a jo je ta napadla