Issa Megaron
Utrip mesta · arhitektura

Hrvaška zaradi svojih naravnih lepot vsako leto privablja množice turistov. Vsaj doslej ni slovela kot država arhitekturnih presežkov, kar pa se lahko kaj hitro spremeni. Sploh če gre soditi po tej mojstrovini …

Arhitekturno podjetje Proarh s sedežem v Zagrebu je dokončalo gradnjo družinskega kompleksa Issa Megaron. Prekrasno vilo najdemo na otoku Vis.

Struktura se z vrsto zelenih teras odlično umešča v obdajajoče okolje. Njena betonska konstrukcija je v kamniti pokrajini tako rekoč neopazna.

Kaj dvonadstropna stavba skriva v svoji notranjosti? V pritličju je odprt prostor, ki je povezan z bazenom in teraso, ter zajema jedilnico, kuhinjo in dnevno sobo. Zgornje nadstropje je posvečeno spalnici in dodatni dnevni sobi.

Bivališče je nedvomno vredno občudovanja, saj je bilo zgrajeno na težko dostopnem območju. Issa Megaron ima tudi naravni prezračevalni sistem, zbiralnik za deževnico, sončne celice in druge mehanizme za izkoriščanje naravnih danosti. Vsekakor ni težko ugotoviti, da so oblikovalci na prvo mesto postavili trajnostni razvoj.

Galerija – Issa Megaron

Issa MegaronOdpri galerijo

Yesil_odak_Trailer_ekolojik_prefabrik_ev_1 Nizkocenovna čudovita hiška, ki jo lahko za nameček še premikate unnamed.0 To bo najvišja stanovanjska stolpnica na svetu Palazzo Versace Najlepše hotelske avle na svetu jacob-witzling-cabin-designboom-1800 Gozdna hišica, prekrita z mahom, je videti kot iz pravljice · · · ·