Porsche Le Mans 919 Hybrid model car
Utrip mesta · mobilno

Modeli avtomobilov so nekaj vsakdanjega, še posebno med otroci, ki se ure in ure igrajo s pomanjšanimi različicami takšnih in drugačnih prevoznih sredstev. Občasno pa srečamo takega, ki ga preprosto moramo omeniti.

Model Porsche Le Mans 919 Hybrid je resnično nekaj posebnega in z izredno natančnostjo izdelave posameznih delov zasenči vse ostale modele na tržišču. Porsche stremi k odličnosti pri izdelavi avtomobilov in nič drugega ne velja za ‘makete’ teh avtomobilov.

Porsche Le Mans 919, v razmerju 1 : 8, je bil narejen z natančnostjo do desetinke milimetra. Za izdelavo so uporabili aluminij in kositer, postopek izdelave pa je enak tistemu, ki ga uporabljajo pri izdelavi prototipnih avtomobilov. Za nameček so uporabili še pristne barve in vse skupaj ročno spolirali’. Vrata in pokrov motorja se lahko odprejo in nam razkrijejo brezhibno narejeno notranjost oziroma motor dirkalnega Porscheja. Za izdelavo modelov so porabili več kot 3.000 delovnih ur, zato nas v tem primeru enormna cena niti ne preseneča. Za posameznega je namreč treba odšteti kar 14.689 ameriških dolarjev, na voljo pa je le še nekaj primerkov. Pri tako ekskluzivnih cenah se resnično vprašamo, ali si ne bi raje kupili pravi, seveda bolj skromni avtomobil kot pa pregrešno drago ‘maketo’.

Galerija slik: Porsche Le Mans 919 Hybrid model car

Porsche Le Mans 919 Hybrid model carOdpri galerijo
Škoda Vision RS Škoda Vision RS: prihodnost je hibridno-veganska Novi BMW serije 3 - 2019 Novi BMW serije 3: vsekakor najbolj pričakovan BMW ŠKODA Kodiaq RS ŠKODA Kodiaq RS: najhitrejši sedemsedežni SUV okoli Nürburgringa Saleen S1: superšportni 'Yenki' Saleen S1: superšportni Jenki · · · · · ·