PowerShot G7 X Mark III in PowerShot G5 X Mark II: Canonova najnovejša dvojčka
V zraku · tehnologija · gadgeti

Canonovi privrženci so dočakali novi kameri PowerShot G7 X Mark III in PowerShot G5 X Mark II. Se sprašujete, katera je primernejša za vas?

Kamera Canon PowerShot G7 X Mark III se na prvi pogled ne razlikuje od svoje predhodnice, modela Canon G7 X Mark II, a dobila je številne izboljšave, ki vam bodo še kako všeč.

Kamera se ponaša z 1-palčnim CMOS senzorjem z ločljivostjo 20,2 MP in možnostjo odprte zaslonke f/1.8–2.8. V prvi vrsti je namenjena vlogerjem, omogoča snemanje 4K videoposnetkov pri frekvenci 30 sličic na sekundo, primerna pa je tudi za snemanje v portretnem načinu. Tisto, kar jo naredi posebno, je namestitev, ki omogoča, da s pomočjo povezave WiFi sliko prek družbenega omrežja YouTube prenašate v živo.

Na voljo sta tudi priključka za mikrofon in USB-C, pri čemer je slednji namenjen polnjenju baterije.

Canon je predstavil tudi kompaktno kamero PowerShot G5 X Mark II, ki se od modela Canon PowerShot G5 X Mark II razlikuje v nekaterih malenkostih – kot glavni prednosti lahko omenimo OLED-elektronsko iskalo in večji razpon povečave.

Za PowerShot G7 X Mark III bo potrebno odšteti 850 €, medtem ko cena za PowerShot G5 X Mark II znaša 1000 €.


SamsungVDOct 2018LAAlisaMatthewDB1241-016509-00 Samsung Qled 8K – Velik korak v resničnost Its_ok_web_07 Prvi bluetooth kasetni predvajalnik na svetu IT’S OK: glasbo bomo znova poslušali na “kasete”! The C64 MicroComputer: retro "računanik" za največje ljubitelje iger The C64 MicroComputer: retro “računanik” za največje ljubitelje iger shutterstock_145257634 Wavigator: električna deska za surfanje, ki te “pelje” 30 km/h ·