Babice grafitarke
V zraku · buzz buzz

Kdo pravi, da stari ljudje le posedajo in sebi v brk momljajo, kako pokvarjena je današnja mladina?! Kolektiv z imenom LATA 65 ruši ta trdovraten stereotip in dokazuje, da so leta samo številka. Gre namreč za skupino babic, ki namesto kvačke v roke vzamejo sprej in rišejo grafite!

Kdo pravi, da je grafitiranje dejavnost, ki je zgolj v domeni (pre)drznih mladih? Babice iz kolektiva LATA 65 dokazujejo, da lahko sprej vihtijo tudi starejši in da v njihovi domeni ni zgolj kvačkanje in nerganje, da je današnja mladina brez moralnega kompasa. Te babice ne le razumejo mlade, tudi vedejo se kot mladež, saj jih mladostniški duh več kot očitno zapustil. Zato ne posedajo v domovih za upokojence in čakajo, da jim čas spolzi iz rok, pač pa raje pograbijo sprej in rišejo po zidovih. Kot njihovi vnuki in vnukinje.

PREBERITE ŠE: Ulična umetnost: sanjske destinacije za ljubitelje ulične umetnosti

Kolektiv babic LATA 65 deluje v prestolnici Portugalske Lizboni in ga sestavljajo ženske, starejše od 65 let. S svojo dejavnostjo spreminjajo naš pogled na starejše. Te babice so namreč bolj kul kot marsikateri vaš prijatelj. In kako je LATA 65 nastala? Zgodba je precej preprosta. Upokojenci imajo na razpolago precej časa in marsikatera upokojenka ne želi zgolj sedeti križem rok in raje preizkusi kaj novega. Delavnice potekajo dva dneva zapovrstjo, v tem času pa se babice poučijo o zgodovina grafitarstva, tehnikah risanja … Na koncu tečaja pa ustvarijo še svoj prvi grafit na stenah, ki jih priskrbi mestna galerija Galeria de Arte Urbana.

Babice grafitarkeOdpri galerijo
Slovenci ne znajo dobro angleško. Sladko maščevanje ZDA Sloveniji – Slovenci si lomijo jezik ob angleščini Kdaj zares postanemo odrasli? Kako vemo, kdaj smo ZARES postali odrasli? Ljudje, ki s tehnologijo ravnajo kot da je zadnja smet! Ljudje, ki s tehnologijo ravnajo kot svinja z mehom! Baldwin Street - najbolj strma ulica na svetu Baldwin Street je najbolj strma ulica na svetu in prava turistična atrakcija · ·