a-genuine-real-life-flying-car-is-finally-being-released-next-month-and-its-road-legal-1680x1120
Utrip mesta · mobilno

Razvoj letečih avtomobilov je v polnem pogonu. V zadnjem času smo že poročali o številnih konceptih revolucionarnih vozil, kot kaže, pa je vendarle nastopil čas, ko bodo sanje postale resničnost.

V naslednjem mesecu pričakujemo lansiranje letečega vozila Terrafugia Transition, ki ga bo mogoče uporabljati na javnih cestah.

Model Transition lahko ovrednotimo kot majhno letalo, ki se je sposobno preobraziti v cestno vozilo. Uporabljali ga bodo le ljudje, ki imajo dovoljenje za letenje.

Blagovna znamka Terrafugia je sicer v lasti kitajskega konglomerata Geely Holding Group, ki prav tako vključuje avtomobilski podjetji Lotus in Volvo.

Transition je namenjen zlasti zasebnim pilotom, ki bi svoje letalo lahko shranjevali kar v domači garaži. Še posebej se ga bodo razveselili piloti, ki ne živijo blizu letališča in delovnega mesta. Na ta način se bo mogoče izogniti vožnji z navadnim avtomobilom in čakanju v gneči.

Cena letečega vozila za zdaj še ni znana. Pričakovati je, da bo zanj treba odšteti precej denarja.


Ford F-Vision Ford F-Vision: Fordov konceptni tovornjak new-volvo-v60-cross-country Volvo V60 Cross Country – Za možate in tiste s prefinjenim okusom Peugeot e-Legend Concept Peugeot e-Legend Concept: koncept, ki naelektri čute Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4-door Coupé Mercedes-AMG GT 43 4MATIC+ 4-door Coupé: vstopni štirivratni kupe s pedigrejem AMG · ·