unnamed (16)
V zraku · dan za

V petek, 1. maja 2020, bo budnica potekala v sodelovanju s programi Radia Slovenija in Televizija Slovenija, kjer bodo vrteli godbeno glasbo. Predvajanemu posnetku se bodo s svojih oken, balkonov in dvorišč sočasno pridružili tudi godbenice in godbeniki, ki bodo poskrbeli, da se bo glasba slišala daleč naokoli.

Budnico bodo godbeniki soustvarjali skupaj z RTV Slovenija in poslušalci, ki so vabljeni, da prisluhnejo ali se igranju pridružijo s svojih domov.

Ob 5.00 bo na Prvem programu Radia Slovenija godbenike in vse poslušalce nagovoril in pozdravil Boris Selko, predsednik Zveze slovenskih godb. Ob 6.00 bo na frekvencah Vala 202 zadonela izbrana glasba, ki jo bodo na posnetkih, nastalih v karanteni, izvajali Godba Medvode, Papirniški pihalni orkester Vevče in Godba Cerknica po priloženih notnih zapisih: Drago Lorbek: Slovenci, Mojmir Sepe, prir. Mitja Dragolič: Zemlja pleše in Vinko Štrucl: Zlatorog.

Organizatorji budnice z radijskih valov vabijo vse glasbenike, da vzamejo v roke svoje inštrumente, odprejo okna, stopijo na balkon ali dvorišče, naravnajo radijske sprejemnike na močnejšo jakost in se pridružijo glasbi, ki se bo razlegala na radijskih valovih.

Ob 6.40 bo budnica zadonela tudi na programu TV Slovenija 1, kjer bosta na sporedu dve skladbi, posneti na delavnicah Musica creativa 2015 v organizaciji JSKD: Tomaž Habe: Popotnik in Vinko Štrucl: Zlatorog, s čimer bo letošnja posebna prvomajska budnica zaključena.

Organizatorji vabijo vse ljubitelje glasbe, ki bodo pri radijski budnici aktivno sodelovali, da se med igranjem posnamejo in posnetke delijo na družbenih omrežjih oziroma jih pošljejo na naslov instrumentalna.jskd@gmail.com, za morebitno nadaljnjo distribucijo medijem.

Festival_cokolade_Radovljica_2019BP022web Festival čokolade 2020 se seli na splet: 7 dni sladkanja na prvem virtualnem kulinaričnem festivalu v Sloveniji Slovenija, ostani doma! #2 1920px x 1080px copy Brezplačni spletni koncert Slovenija, ostani DOMA! #2 z dobrodelno noto DSC00845-lifestyle Plačaj z verzom 2020: pesniška pobuda se seli na splet #instapoezija Vengaboys We Love the 90’s: glasbeni spektakel v Stožicah z Aquo, Cooliom, Vengaboysi, Maxi Jazzom … ·