Prebudimo Slovenijo 2020: prvomajsko budnico bomo poslušali prek radijskih valov in jo igrali na balkonih in dvoriščih

Zadnjič posodobljeno: :

V petek, 1. maja 2020, bo budnica potekala v sodelovanju s programi Radia Slovenija in Televizija Slovenija, kjer bodo vrteli godbeno glasbo. Predvajanemu posnetku se bodo s svojih oken, balkonov in dvorišč sočasno pridružili tudi godbenice in godbeniki, ki bodo poskrbeli, da se bo glasba slišala daleč naokoli.

Budnico bodo godbeniki soustvarjali skupaj z RTV Slovenija in poslušalci, ki so vabljeni, da prisluhnejo ali se igranju pridružijo s svojih domov.

Ob 5.00 bo na Prvem programu Radia Slovenija godbenike in vse poslušalce nagovoril in pozdravil Boris Selko, predsednik Zveze slovenskih godb. Ob 6.00 bo na frekvencah Vala 202 zadonela izbrana glasba, ki jo bodo na posnetkih, nastalih v karanteni, izvajali Godba Medvode, Papirniški pihalni orkester Vevče in Godba Cerknica po priloženih notnih zapisih: Drago Lorbek: Slovenci, Mojmir Sepe, prir. Mitja Dragolič: Zemlja pleše in Vinko Štrucl: Zlatorog.

Organizatorji budnice z radijskih valov vabijo vse glasbenike, da vzamejo v roke svoje inštrumente, odprejo okna, stopijo na balkon ali dvorišče, naravnajo radijske sprejemnike na močnejšo jakost in se pridružijo glasbi, ki se bo razlegala na radijskih valovih.

Pridružite se prvomajski budnici!
Pridružite se prvomajski budnici!

Ob 6.40 bo budnica zadonela tudi na programu TV Slovenija 1, kjer bosta na sporedu dve skladbi, posneti na delavnicah Musica creativa 2015 v organizaciji JSKD: Tomaž Habe: Popotnik in Vinko Štrucl: Zlatorog, s čimer bo letošnja posebna prvomajska budnica zaključena.

Organizatorji vabijo vse ljubitelje glasbe, ki bodo pri radijski budnici aktivno sodelovali, da se med igranjem posnamejo in posnetke delijo na družbenih omrežjih oziroma jih pošljejo na naslov instrumentalna.jskd@gmail.com, za morebitno nadaljnjo distribucijo medijem.

Dodatne Informacije

Več informacij:
jskd.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kam za 8. februar 2021, Prešernov dan, slovenski praznik kulture?