Preprost recept za čokoladne lizike, ki jih boš želel jesti vsak dan
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ta recept je tako preprost in okusen, da se bo izplačal ves vložen trud, čokoladne lizike pa bo želel jesti čisto vsak dan. Zakaj pa ne, če jih pripraviš v manj kot pol ure.

Seznam stvari, ki bi jih rad počel v prostem času in teh toplih pomladnih dneh, je gotovo dolg, zato se skušaš izogniti kuhanju in preživljanju časa doma. A na srečo obstajajo recepti za preproste sladice, ki jih pripraviš v manj kot pol ure. In te čokoladne lizike MORAŠ poskusiti!

PREPROST RECEPT ZA ČOKOLADNE LIZIKE:

Sestavine

  • 100 g čokoladnega keksa
  • 60 g masla
  • 40 g čokolade za maso
  • 40 g čokoladnega namaza ali marmelade
  • 40 g mandljev, lešnikov ali orehov (narezani)
  • 100 g čokolade za preliv
  • okraski za sladice ali oreški

Priprava

V mešalniku zmeljite kekse. Na pari stopite maslo in čokolado, v tem času na drobno narežite oreške. Mlete kekse združite z oreški ter stopljeno čokolado in maslom. Sestavine zelo dobro premešajte in nastalo maso premestite v hladilnik za 20 minut.

Iz ohlajene mase  ustvarite kroglice, velikosti oreha, postavite jih na palčke in ponovno dajte v hladilnik za 15 minut. V tem času stopite čokolado. Ohlajene kroglice oblijte s čokolado lahko jih tudi okrasite z okraski za sladice ali na drobno narezanimi oreški.

shutterstock_784925713 5 prigrizkov za vse, ki se izogibate ogljikovim hidratom shutterstock_664602808 4 slastni zajtrki za tiste, ki se izogibate ogljikovim hidratom Slastni recepti z blitvo: vitamini na krožniku, ki jih boste vzljubili Slastni recepti z blitvo: vitamini na krožniku, ki jih boste vzljubili Palačinke iz špinače in matche Noro okusni recepti s špinačo, ki jih moraš poskusiti