fbpx

Recept: čokoladna torta s kokosom (brez moke)

Foto: envato

Čokoladna torta je klasična poslastica, ki si zasluži mesto v vaši bazi receptov. V tem receptu se namesto moke uporabi oves, kar je zdrava alternativa težkim čokoladnim tortam.

Oves ne vsebuje glutena, razen če je onesnažen s pšenico. Lahko jo uživajo tudi tisti, ki so občutljivi na gluten.

Čokoladna torta s kokosom

  • Obroki: 12
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Za testo:
  • skodelica ovsenih kosmičev
  • 1/2 skodelice kokosove moke
  • 1/3 skodelice kakava
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 2 žlici mletih lanenih semen
  • 1/2 skodelice nastrgane temne čokolade
  • 1/2 skodelice jogurta
  • 3 velika jajca
  • 1/3 skodelice javorjevega ali agavinega sirupa
  • 1 čajna žlička vanilije
  • Za kremo:
  • 170 g polnomastnega kremnega sira (mascarpone)
  • 2 skodelici jogurta
  • 3 žlice javorjevega ali agavinega sirupa
  • 1/2 žličke medu

Navodila

    Priprava testa:
  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj in tortni model premažemo z oljem.
  2. Zmešamo oves, kokos, kakav v prahu, pecilni prašek, sol, laneno seme in čokolado v večnamenskem mešalniku, nato dodamo jogurt, jajca, javorjev sirup in vanilijo ter miksamo dodatnih 30 sekund.
  3. Maso vlijemo v pripravljen pekač (testo bo redko) in pečemo 30 minut oziroma dokler zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino mase, ne izstopi čist.
  4. Testo popolnoma ohladimo. Ko se ohladi, ga premažemo s kremo in za nekaj ur postavimo v hladilnik.
  5. Priprava kreme:
  6. Vse sestavine zmešamo z mešalnikom.
  7. Ko se testo ohladi, damo kremo in jo potresemo s kokosom in čokoladnimi mrvicami.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!