fbpx

Ko boš imel slab dan, si vzemi čas in si preberi tole!

To, je namenjeno - tebi!

Foto: Aaron Huber / Unsplash

Ko se teža tvojega bremena zdi pretežka, da bi jo prenašal. Ko se zaradi ranjenega srca in utrujene duše sprašuješ, ali boš spet v redu. Ko te bolečina neusmiljeno razjeda. Ko si na robu zloma. Ko vsega postane preveč ...

Ne pozabi nase. Zapri oči in se prepusti tišini, tišini v sebi. Sredi kaosa si vzemi nekaj časa za samoto in sedi sam s svojimi mislimi. Vdihni sprejemanje, mir in optimizem. Začuti, kako ti zrak napolni pljuča in se počasi razširi po preostalem telesu. Izdihni obsojanje, zamero in odpor do te trenutne situacije, v kateri si. Ne glede na to, kako hudo in boleče je, bodi nežen do sebe.

Kar se je zgodilo, se je zgodilo. Nima se smisla jeziti ali se prepustiti frustraciji, ki se kopiči v tebi. Privošči si trenutek žalosti in si vzemi toliko časa, kolikor potrebuješ. Odklopi se iz družbenih omrežij, da se znebiš vseh neželenih motenj. Sprejmi svojo samoto in bodi v skladu s svojimi občutki. Zaužij pozitivnost in se obkroži z ljudmi, ki jih imaš rad.

Se ti kdaj zdi, da ni več upanja, da je vse izgubljeno?

Ko tvoje življenje strmoglavi v popolno temo in nič ne narediš, da bi bilo drugače. Prepustiš se izgubljenemu trenutku, času. Počutiš se popolnoma, popolnoma sam.

Ko ti je težko, verjemi vase. Foto: Maria Lupan / Unsplash
Tedaj se spomni vseh trenutkov, ko si se že soočal z neuspehi in izgubami ter si jih preživel. Vztrajal si v boju proti negativnosti in temi. Zapomni si, si neustavljiv. Zmoreš!

Iz te izkušnje prišel močnejši kot kdaj koli prej. Verjel boš, da je življenje lepo in gradili svoje upe in sanje, saj si kreator svoje usode.

Si kdaj utrujen od občutka, da ste obtičal v življenju? Se ti zdi, da je nesreča nova normalnost? Ne verjameš, da se ti lahko zgodi še kaj dobrega?

Tedaj se spomni, da za spremembe ni nikoli prepozno. Moč za spremembo je v tebi in je vedno na dosegu, le narediti jo moraš.

Vsako majhno dejanje, ki ga narediš, lahko spremeni tvoj način življenja. Morda zdaj ni videti tako, a ko boš čez nekaj let pogledal nazaj, boš presenečen nad obsegom napredka, za katerega si odgovoren čisto sam, nihče drug.

Medtem pa dihaj in verjemite, da temni časi ne bodo trajali večno. Si pomembnejši od njih.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.