cover-pomladna-koza
Utrip mesta · zdravje & lepota

Spomladi je, poleg garderobe in stanovanja, potrebno osvežiti in na spremembo vremena z ustrezno nego pripraviti tudi našo kožo. Več o tem, kakšna je primerna nega kože v spomladanskih mesecih, da bo pod toplimi spomladanskimi sončnimi žarki zdravo sijala, pa v nadaljevanju.

Končno je prišel čas, ko lahko svobodno zadihamo v lahkotni spomladanski garderobi. Sprememba garderobe pa narekuje tudi spremembe, kar se tiče nege našega telesa in obraza. Spomladi namreč na dan pokuka tudi koža, ki smo jo pozimi zakrivali s toplimi oblačili in mazali z mastnimi kremami. Preverimo torej, kako z nekaj enostavnimi koraki našo kožo telesa in obraza pripraviti na toplejše temperature in na spomladanske sončne žarke.

Kožo globinsko očistimo s pilingom

Koža je pozimi zaščitena z debelimi oblačili in težkimi kremami, ki se bojujejo proti nizkim temperaturam in ostremu vetru. S spomladjo pa pride čas, ko sloje oblačil odvržemo in svobodno zadihamo v lahkotnih oblekah in kratkih rokavih. Koža tako pokuka na plano in pobožajo jo prvi spomladanski sončni žarki. Da pa pomladi ne bomo pričakali s “starikavo” kožo, jo, preden oblečemo spomladanska oblačila, globinsko očistimo s pilingom, ki bo odstranil odmrle celice in koži podaril svež in sijoč videz. Odličen piling za telo lahko pripravimo tudi sami – dovolj bo že nekaj žlic soli in olivnega olja. Za piling za obraz pa zmešamo nekaj žličk jogurta in pšeničnega zdroba.

Po pilingu kožo izdatno navlažimo

Po globinskem čiščenju je potrebno kožo celega telesa nahraniti in navlažiti z losijonom za telo in kremo za obraz. Kožo obraza lahko dodatno razvajamo s hranljivimi hidrantnimi maskami za obraz, ki bodo koži povrnile lesk. Masko za obraz, ki bo osvežila videz naše kože, lahko iz beljaka in limoninega soka pripravimo tudi sami.

Pomlad je čas za menjavo kreme za obraz

Težke in mastne kreme, ki so našo kožo ščitile pred grobimi vremenskimi razmerami pozimi, še zdaleč ne ustrezajo lahkotnemu spomladanskemu vremenu. Prehod v pomlad naj tako zaznamuje menjava kreme za obraz, ki naj bo hidrantne in lahkotne narave. Še bolje, če vsebuje zaščitni faktor, saj se tako izognemu dodatni uporabi kreme z zaščitnim faktorjem…

Spomladi poskrbimo za UV-zaščito kože

Sončni žarki do naše kože niso tako zelo prijazni, kot delujejo na prvi dotik. Zato spomladi ne pozabimo na zaščitni faktor, ki ga je sicer dobro uporabljati kar skozi vse leto. Ta naj bo spomladi na vrhu našega spiska obveznih produktov za nego kože. Dandanes na prodajnih policah najdemo kakovostne izdelke za ličenje, ki vsebujejo tudi UV-zaščito, zato je skrajni čas, da si, v izogib prehitremu staranju, prezgodnjim gubam in neprivlačnim pigmentacijam, privoščimo lahkotno kremo in/ali puder z zaščitnim faktorjem.

Poskrbimo za negovane ustnice

Grobo zimsko vreme zaznamuje tudi naše ustnice, zato jih na prehodu v pomlad ščetkajmo z zobno ščetko. Nežen “piling” bo z ustnic odstranil odvečno odmrlo kožo in v kombinaciji z balzamom za ustnice poskrbel za njihov zdrav videz.

Privoščimo si domačo pedikuro

Preden smuknemo v spomladanske sandale, na ta podvig ustrezno pripravimo tudi svoja stopala. Da bodo ta negovana, pa ni nujno potrebno oditi v salon, ampak si lahko pedikuro pripravimo tudi sami doma. Stopala za nekaj minut namočimo v toplo milnico, da se koža na stopalih zmehča, nato jih dobro osušimo, postrižemo nohte in s pilo odstranimo trdo kožo. Urejena stopala izdatno namažemo s hranilno kremo in na koncu uredimo tudi nohte.

cover-pesticidi Enostavni načini kako iz sadja in zelenjave odstranimo vse pesticide cover-float Float – terapevtski pripomočiki za lebdenje na vodi melvita_NOVO1000x500 Melvita: vabljeni na brezplačno nego in masažo obraza iStock_000061294698_Medium 5 enostavnih trikov, kako jesti bolj zdravo vsak dan · ·