Prodrone
V zraku · tehnologija · gadgeti

Dron Prodrone je videti kot nekaj, kar je ušlo iz vaše najhujše nočne more, a je precej bolj uporaben kot zastrašujoč, čeprav se zdi, da bo z vrta ugrabil vašega otroka. Ima namreč par petosnih robotskih rok s kremplji, s katerimi lahko opravlja kopico nalog, ki jih droni do zdaj niso zmogli.

V zraku je vse večja gneča. Droni namreč osvajajo ljudi in posel. Komercialni droni so bili do zdaj večinoma omejeni na snemanje oz. fotografiranje. A kot se je izkazalo, je bil to šele začetek. Prodrone nam namreč pokaže, da je dron tehnološka igračka mnogih talentov in uporabna tudi v poslu in vsakdanjem življenju, ne le za prosti čas.

PREBERITE ŠE: Dronsurfing – kajtanje z dronom

Z robotskimi rokami ptice roparice je Prodrone sposoben početi marsikaj. Med drugim lahko prestavlja oz. dostavlja predmete, težke do 10 kilogramov, cvika kable in upravlja s stikali. Za njegovo stabilnost skrbi tehnološko dovršeni algoritem, center gravitacije pa se spremeni, ko dron uporablja robotski roki, s katerimi lahko pristane in se oklene površine kot ptica. Ponaša se s šestimi propelerji, ki omogočajo letenje s hitrostjo do 60 km/h, in je imun na vremenske neprilike. Baterija z zmogljivostjo 16.000 mAh mu zagotavlja 30 minut avtonomije. Povzpne se lahko do nadmorske višine 5000 metrov.

Prodrone – dron s kremplji:

Prodrone Odpri galerijo

Univerzalni polniln kabel Asap x-connect Asap x-connect: univerzalni USB-kabel za polnjenje telefona z magnetno glavo Zapestnica Basslet: nosljivi subwoofer Zapestnica Basslet: nosljivi nizkotonec, s katerim glasbo tudi čutite Bluetooth slušalke Apple AirPods Apple AirPods – so Applove brezžične slušalke vredne svojega denarja? Modularni ovitek za telefon Megaverse Anti-Gravity Case Modularni ovitek za telefon Megaverse Anti-Gravity Case – Spider Man med ovitki · ·